Avem și noi un olimpic care va participa la sesiunea specială a Bac-ului!

Județul Dâmbovița se poate mândri cu un elev puciosean, care va putea participa la sesiunea specială a Bacalaureatului din acest an, după ce a ajuns la etapa națională a olimpiadei de astronomie și astrofizică.

Este vorba despre Augustin Ionescu, elev în clasa a XII-a, la Colegiul Național Nicolae Titulescu Pucioasa, un elev de excepție, cu un comportament ireproșabil, așa cum îl caracterizează directorul liceului, Dana Mircea.

Augustin este, de altfel, un elev pasionat de domeniul în care a reușit să obțină rezultate foarte bune încă din clasele mici. În clasa a VIII a, elevul  a fost selecționat în Lotul național lărgit și a participat la Olimpiada internațională.

În clasele IX – XII, Augustin a participat la faza națională în fiecare an și selecționat din nou în Lotul național lărgit.

Tânărul a fost participant și la olimpiada județeană de fizică ( a luat premii și mențiuni). În plus, elevul are rezultate foarte bune la toate materiile ( medii generale anuale peste 9,50) și a aplicat la mai multe universități din SUA, până la acest moment, așa cum am aflat de la directorul Dana Mircea, fiind acceptat la Universitatea Tehnică din Florida. Se pare că Augustin se pregătește singur sau la lot, pentru Astronomie și Astrofizică, deoarece  materia nu se mai studiază în școală.

Înscrierile pentru sesiunea specială de Bac au loc în perioada 17-18 mai, iar probele încep pe 19 mai, cu Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei.

În total, la nivel național, sunt 107 olimpici sportivi şi 51 de olimpici internaţionali la Chimie, Informatică, Biologie, Matematică, Fizică, Limba Rusă, Astronomie şi Astrofizică,  Geografie sau olimpici care îşi dau admiterea la universităţi din străinătate.

 


Valeriana heidelbergcement


Gurmand + Raiman caleatargovetilor
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

: 2 ganduri despre “Avem și noi un olimpic care va participa la sesiunea specială a Bac-ului!

 • 5 mai 2014 at 23:48
  Permalink

  Bravo,bravo,de trei ori bravo!!! Pucioasa a dat de-alungul timpului multe valori. Este o placere sa constatam ca inca mai exista resurse. Felicitari pucioseanule si multumiri Flori!

  Reply
 • 5 mai 2014 at 20:40
  Permalink

  Asta da stire, nu prostitutia din politica.

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro