Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021

Avem și noi un olimpic care va participa la sesiunea specială a Bac-ului!

Județul Dâmbovița se poate mândri cu un elev puciosean, care va putea participa la sesiunea specială a Bacalaureatului din acest an, după ce a ajuns la etapa națională a olimpiadei de astronomie și astrofizică.

Este vorba despre Augustin Ionescu, elev în clasa a XII-a, la Colegiul Național Nicolae Titulescu Pucioasa, un elev de excepție, cu un comportament ireproșabil, așa cum îl caracterizează directorul liceului, Dana Mircea.

Augustin este, de altfel, un elev pasionat de domeniul în care a reușit să obțină rezultate foarte bune încă din clasele mici. În clasa a VIII a, elevul  a fost selecționat în Lotul național lărgit și a participat la Olimpiada internațională.

În clasele IX – XII, Augustin a participat la faza națională în fiecare an și selecționat din nou în Lotul național lărgit.

Tânărul a fost participant și la olimpiada județeană de fizică ( a luat premii și mențiuni). În plus, elevul are rezultate foarte bune la toate materiile ( medii generale anuale peste 9,50) și a aplicat la mai multe universități din SUA, până la acest moment, așa cum am aflat de la directorul Dana Mircea, fiind acceptat la Universitatea Tehnică din Florida. Se pare că Augustin se pregătește singur sau la lot, pentru Astronomie și Astrofizică, deoarece  materia nu se mai studiază în școală.

Înscrierile pentru sesiunea specială de Bac au loc în perioada 17-18 mai, iar probele încep pe 19 mai, cu Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei.

În total, la nivel național, sunt 107 olimpici sportivi şi 51 de olimpici internaţionali la Chimie, Informatică, Biologie, Matematică, Fizică, Limba Rusă, Astronomie şi Astrofizică,  Geografie sau olimpici care îşi dau admiterea la universităţi din străinătate.

 

Distribuie:

2 thoughts on “Avem și noi un olimpic care va participa la sesiunea specială a Bac-ului!

  1. Bravo,bravo,de trei ori bravo!!! Pucioasa a dat de-alungul timpului multe valori. Este o placere sa constatam ca inca mai exista resurse. Felicitari pucioseanule si multumiri Flori!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media