Astăzi încep înscrierile pentru definitivat. Vezi aici calendarul examenului:

Astăzi încep înscrierile pentru examenul de definitivat, o adevărată ”piatră de încercare” pentru dascăli, mai ales de când nota minimă pentru promovare a fost ridicată la 8. Înscrierile au loc până pe 25 noiembrie, urmând ca, până la data de 2 decembrie, candidații să fie înștiințați cu privire la admiterea sau respingerea dosarului de înscriere.

Anul trecut,  s-au înscris la definitivat 192 de persoane, dintre care 9 au absentat. 45,50% din candidaţii prezenţi la definitivat au promovat examenul, având note peste 8.

Surprinzător sau nu, mulți dintre cei picați, o parte dintre ei cu note chiar sub 4, au avut 10 la cele două inspecţii la clasă. Inspectorul școlar general adjunct al județului a oferit, la vremea respectivă și o posibilă explicație pentru  această situație: ”Numai 14 candidaţi au medii sub 5. 14 nu înseamnă mare lucru în raport cu 176. au venit nepregătiţi sau au fost surprinşi de subiecte. Dacă ar fi fost 50 sau 60 de candidaţi cu medii sub 5, sigur că ar fi fost îngrijorător. 14 nu-mi spune mare lucru, mai ales că este vorba despre primul lor mare examen în viaţă şi probabil că l-au şi tratat cu superficialitate, ceea ce s-a văzut în nota respectivă, iar dintre cei 14 este foarte posibil să fie printre ei şi candidaţi care au luat nota 10 la lecţia practică, dar sunt situaţii diferite, peentru că o lecţie practică este anunţată cu multă vreme înainte. O pregăteşte, îşi face un plan de lecţie, iar la examen ai o foaie de hârtie în faţă şi dacă eşti pe un subiect prin care nu prea ai trecut, s-ar putea să obţii şi notele despre care vorbeaţi. Dar pe mine mă bucură faptul că peste 80 de candidaţi au obţinut medii peste 8”.

Și anul acesta, examenul constă în: susținerea a cel puțin două inspecții speciale la clasă şi o probă scrisă.

De asemenea, concursul se organizează distinct pentru fiecare funcție didactică de predare, pe discipline sau pe specialități, în conformitate cu Calendarul desfășurării examenului național de definitivare în învățământ în anul școlar 2013-2014.

definitivat inv

 

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro