Astăzi a avut loc examenul de definitivat

Astăzi a avut loc proba scrisă a examenului de definitivat din acest an, pentru care s-au înscris, în Dâmbovița, 231 de candidați. Dintre aceștia, 25 au absentat astăzi, iar alți 37 s-au retras în timpul examenului. Cele 169 de lucrări, la 24 de discipline, rămase în concurs, vor fi corectate în șase centre de evaluare din țară.

Afişarea rezultatelor are loc în 11 august 2016, iar depunerea contestațiilor se poate face după afişarea rezultatelor, până la ora 21,00 şi în 12 august, până la ora 15,00. Afişarea rezultatelor finale are loc în 18 august 2016.

Profesorii se pot prezenţa la definitivat doar în maxim trei sesiuni, susţinute în cel mult 5 ani. Cei care nu promovează examenul pot fi angajaţi în învăţământ doar pe perioadă determinată, ca profesori debutanţi. În cazul în care un profesor care a luat titularizarea nu promovează definitivatul în această perioadă de maximum 3 sesiuni, el pierde calitatea de titular, pentru că i se desface contractul de muncă încheiat pe perioadă nedeterminată.

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro