Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3704
17-1-2022
elevi-clasa-haaz-sandor_600x450

Târgoviştea găzduieşte săptămâna viitoare faza naţională a Olimpiadei de Limba şi Literatura Română pentru liceu

În perioada 20-24 aprilie 2016, are loc la Târgovişte Olimpiada Naţională de Limba şi Literatură pentru liceu, la care vor participa 189 de elevi din toată ţara, dintre care patru sunt din judeţul nostru.

Potrivit informaţiilor oferite de inspectorul şcolar de limba şi literatura română, Tatiana Ghiţă, în afara premiilor oferite de minister, pentru premiile ce vor fi oferite elevilor cu cele mai bune rezultate, Inspectoratul Şcolar a primit finanţare de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Primăria Târgovişte.

Concursul propriu zis va avea loc pe 21,22 şi 23 aprilie, când se desfăşoară proba scrisă şi proba orală, ce se va întinde pe două zile, urmând ca pe 24 să aibă loc festivitatea de premiere, la Liceul de Arte Bălaşa Doamna.

Organizatorii le-au pregătit liceenilor şi profesorilor care îi vor însoţi un program încărcat, dar frumos, pentru cele patru zile de concurs, program ce va include vizite la Palatul Brâncovenesc Potlogi, muzee din Târgovişte, momente artistice, dar şi alte surprize.

Nu este prima dată când această olimpiada se organizează la Târgovişte, oraş care a găzduit în ultimii ani mai multe olimpiade naţionale lucru care, în opinia inspectorului şcolar Tatiana Ghiţă, dovedeşte că acest oraş este unul reprezentativ, în care învăţământul este respectat şi apreciat, la fel ca, de altfel, în tot judeţul Dâmboviţa.

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media