A început Bac-ul: 1928 de candidați dâmbovițeni susțin astăzi prima probă

Prima sesiune din acest an a examenului național de Bacalaureat debutează astăzi cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) la care, în Dâmbovița sunt programați, pentru astăzi 1928 de candidați. Proba se va desfășura pe durata a trei zile (8-10 iunie).

În intervalul 10-12 iunie, va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), iar în perioada 15-19 iunie se va desfășura evaluarea competențelor digitale (proba D). Ciclul probelor orale se încheie cu evaluarea competentelor lingvistice într-o limbă de circulație internaționala (proba C), programată între 22 și 26 iunie.

Probele scrise ale examenului național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2015, încep luni, 29 iunie, cu testarea cunoștințelor de limba și literatura română (proba E)a). Proba la limba și literatura maternă va fi susținută în 30 iunie, proba obligatorie a profilului, pe 1 iulie, iar proba la alegere a profilului și specializării în 3 iulie.

Rezultatele vor fi afișate pe 6 iulie până la ora 12,00 și tot în aceeași zi se vor putea depune contestațiile, până la ora 16,00. Rezolvarea contestațiilor se va face între 7 și 9 iulie. Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate pe  10 iulie.

În județul Dâmbovița, 3662 de absolvenți de liceu, din numărul total de liceeni care finalizează ciclul liceal anul acesta, s-au înscris la Bacalaureat, pentru  sesiunea iunie-iulie 2015. Potrivit informațiilor oferite de inspectorul școlar Mihaela Anton, diferența de 273 reprezintă elevi care au rămas corigenți sau au situația școlară neîncheiată.

În afara celor 3662 de absolvenți de liceu din acest an, s/au mai înscris la examen alți  731 de candidați, absolvenți din seriile anterioare. În total , 4393 de candidați vor susține Bac-ul în acest an, deși numărul prognozat era de 5812 candidați.
Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro