73 de absenți și un candidat eliminat în primele două zile de Bac, în Dâmbovița

Prima sesiune a Bacalaureatului din acest an a debutat săptămâna aceasta cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) la care, în Dâmbovița, au fost înscriși 3676 candidați.
Potrivit informațiilor oferite de inspectorul școlar Mihaela Anton, în primele două zile ale aceste probe, au absentat 73 de candidați, iar un candidat de la Liceul Tehnologic Petrol Moreni a fost eliminat în prima zi, deoarece nu a respectat metodologia de concurs și a intrat în sala de examen cu telefonul mobil.
       În prima zi a probei (08.06.2015) 200 de candidați au obținut calificativul de utilizator mediu, 500, utilizator avansat și 1092, utilizator experimentat.
      În a doua zi de examen (09.06.2015),  211 candidați au obținut calificativul de utilizator mediu, 355, utilizator avansat și 934  utilizator experimentat.
Prima probă continuă și astăzi, urmând ca în intervalul 10-12 iunie, să aibă loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), iar în perioada 15-19 iunie se va desfășura evaluarea competențelor digitale (proba D). Ciclul probelor orale se încheie cu evaluarea competentelor lingvistice într-o limbă de circulație internaționala (proba C), programată între 22 și 26 iunie.

Probele scrise ale examenului național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2015, încep luni, 29 iunie, cu testarea cunoștințelor de limba și literatura română (proba E)a). Proba la limba și literatura maternă va fi susținută în 30 iunie, proba obligatorie a profilului, pe 1 iulie, iar proba la alegere a profilului și specializării în 3 iulie.

Rezultatele vor fi afișate pe 6 iulie până la ora 12,00 și tot în aceeași zi se vor putea depune contestațiile, până la ora 16,00. Rezolvarea contestațiilor se va face între 7 și 9 iulie. Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate pe  10 iulie.

 


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro