ortooxacell kiss2022.gif Flax

53,79%, procentul de promovabilitate la simularea pentru Evaluarea Națională în Dâmbovița

Astăzi, Inspectoratul Școlar Județean a centralizat rezultatele simulărilor la Evaluarea Națională și Bacalaureat de la școlile și liceele din județ.

Absolvenții de gimnaziu, spre deosebire de colegii lor mai mari de la liceu, au avut rezultate mai bune, procentul de promovabilitate la română și matematică fiind de 53,43%.

Potrivit informațiilor oferite de inspectorul școlar general adjunct, Ovidiu Băsceanu, la română, din cei 4904 candidați încriși, s-au prezentat la simulări 4508, din care 69,19% au și promovat proba.

Au fost obținute chiar și 25 de note de zece, 414 note între 9 și 9,99, iar notele sub 5 au fost în număr de 1389.

La matematică, lucrurile au stat mai puțin bine, așa cum era de așteptat, promovabilitatea fiind pe jumătate, de doar 36,79%.

“Trebuie să plecăm de la ideea că este doar o simulare, este un prim pas, dar este pentru noi un feedback bun și un indicator bun, pentru că așa cum am mai spus, vom încercăm să apăsăm pedala acolo unde este necesar și iată că ne spune clar această statistică, la matematică, acolo unde sunt mai slab pregătiți cel puțin până la acest moment. Mai este de parcurs materie. Mai este și timp la dispoziție, numai că eu am să rog colegii mei inspectori de specialitate și directorii unităților școlare, unde s-au înregistrat rezultate mai slabe, să facă de așa manieră încât să pună la punct un program remedial, în urma căruia să avem ședințe de pregătire la matematică, fără costuri de pregătire din partea părinților. Solicităm seriozitate și din partea elevilor și din partea părinților, pentru că de seriozitatea din partea cadrelor didactice ne ocupăm noi”, spune inspectorul școlar Ovidiu Băsceanu.

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media