240 de chimiști de renume internațional au participat la conferința UVT

În perioada 8 – 11 mai 2019, Universitatea „Valahia” din Târgoviște, în parteneriat cu Societatea Română de Chimie și Universitatea Politehnica București, a organizat „The 9th International Conference of the Chemical Societies of the South-East European Countries” on „Chemistry a Nature Challenger” (ICOSECS9).
Conferința a reunit 240 de participanți, distinși chimiști, renumiți oameni de știință din 10 țări: Grecia, Cipru, Macedonia, Serbia, Bulgaria, Germania, Statele Unite ale Americii, Muntenegru, Franța și România. Programul a cuprins prezentare de lucrări științifice pe secțiuni, prezentare de postere și un workshop organizat vineri, 11 mai, de firma Waters, ce s-a bucurat de un real interes din partea participanților.
Organizarea conferinței a fost posibilă cu ajutorul a 12 sponsori, dintre care menționăm doi sponsori platinum: firmele Waters și Chromaktiv, și un sponsor gold, firma e-Laborator.
La deschiderea conferinței au luat parte Sorin Roșca – Președintele Societății Române de Chimie, conf. univ. dr. Laura Gorghiu – Prorectorul Universității „Valahia” din Târgoviște, acad. Ionel Haiduc – Academia Română, Vesna Miskovič-Stankovič – Președinta Societății de Chimie din Serbia, Adamantini Paraskevopoulou – Asociația Chimiștilor din Grecia, Marina Stefova – Societatea de Chimie și Tehnologie din Macedonia de Nord, Petar D. Petrov – Uniunea Chimiștilor din Bulgaria, Corneliu Radu – Societatea Română de Chimie.
Conf. univ. dr. Laura Gorghiu, prorectorul pentru învățământ și asigurarea calității, a adresat un cuvânt de bun venit tuturor participanților și a menționat faptul că acest an este special pentru universitate deoarece se împlinesc 20 de ani de la înființarea Facultății de Științe și Arte. Discursul a continuat cu o scurtă prezentare a Universității „Valahia”.
Toți invitații de seamă care au luat cuvântul au ținut să mulțumească organizatorilor pentru implicare, pentru eforturile depuse în reluarea acestei conferințe după 6 ani de pauză, în special doamnei Cristiana Rădulescu, director al Institutului de Cercetare Științifică și Tehnologică Multidisciplinară al Universității „Valahia”, pentru eforturile depuse în coordonarea evenimentului. De asemenea, au transmis felicitări Societății Române de Chimie, care serbează anul acesta 100 de ani de la înființare.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro