Liceul ‘Voievodul Mircea’ Târgovişte derulează două noi proiecte Erasmus+

Anul şcolar începe în forţă pentru Liceul ‘Voievodul Mircea’ din Târgovişte care, în perioada 2017 – 2020, se mândreşte cu derularea a două noi proiecte europene, sub egida programului ERASMUS+.

Primul este un proiect de mobilitate a cadrelor didactice în scopul învăţării (KA1), denumit ‘Creşterea calităţii în învăţământ, prin armonizarea cu alte sisteme de învăţământ europene’, şi care urmează a fi implementat în perioada 01.10.2017 – 31.03.2019. Proiectul presupune participarea a 21 de cadre didactice din instituţia de învăţământ la 6 stagii de formare desfăşurate în ţări europene, în vederea dezvoltării profesionale şi a întăririi dimensiunii europene a unităţii şcolare. Scopul principal al proiectului este creşterea calităţii actului educativ pus la dispoziţie de către şcoală prin perfecţionarea şi integrarea unor metode de lucru moderne menite să suscite interesul şi motivarea beneficiarilor de vârstă şcolară.

Proiectul de parteneriat strategic în domeniul educaţiei şcolare KA2 ‘Not in Education, Employment, or Training – a challenge for Europe’, al cărui coordonator principal, în România, este Inspectoratul Școlar Judeţean, se întinde pe o durată de 36 de luni şi are ca parteneri instituţii (şcoli generale, licee, facultăți, ONG-uri şi consilii locale) din Suedia, România, Finlanda şi Marea Britanie. Scopul proiectului este identificarea piedicilor şi a barierelor ce conduc la abandonul şcolar, reducerea consecinţelor sociale şi economice generate de fenomenul părăsirii timpurii a unei forme de educaţie sau formare. Toţi partenerii implicaţi se angajează să îşi folosească resursele şi expertiza dobândite în cadrul acestui proiect, împărtăşindu-şi experienţele cu alte şcoli interesate, la nivel local şi regional, în vederea maximizarii impactului. In cadrul acestui proiect vor fi realizate 6 produse intelectuale, care vor fi puse la dispoziția celor interesați să le acceseze.


Liceul ‘Voievodul Mircea’ din Târgovişte se poate lauda cu o experientă vastă în derularea proiectelor cu finanţare europeană, atât în cadrul programului Comenius, cât şi în noul program ERASMUS+, ultimul proiect de acest gen, Participative Culture- The way to be a European active citizen, terminându-se anul acesta, cu desfăşurarea unui simpozion internaţional, la Muzeul de Istorie, Târgovişte.

Detalii legate de proiectele derulate în cadrul liceului ‘Voievodul Mircea’ pot fi consultate pe site-ul liceului (http://lvm-tgv.ro), la rubrica ‘Proiecte de cooperare internaţională’.

 

 Profesor responsabil cu diseminarea,

Stăncescu Mihaela


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca
Statistici Trafic