Județul Dâmbovița, fruntaș la atragerea de fonduri europene

Ieri, 19 noiembrie,a avut loc o conferință de presă, susținută la Consiliul Județean Dâmbovița, conferința la care au participat Agenția de Dezvoltarea Regională Sud Muntenia, alături CJD, Primăria orașului Pucioasa și Primăria Municipiului Târgoviște.

Directorul ADR, Liviu Mușat, a adus o situație generală a proiectelor cu finanțare europeană, depuse în exercițiul financiar 2014-2020, la nivel de regiune, dar și la nivelul județului Dâmbovița, iar primarii, Cristian Stan și Constantin Ana au prezentat proiectele aflate în punctul de implementare , dar și pe cele la care așteaptă răspuns.

„Vreau să vă spun că în ceea ce ne privește în ansamblul unității administrativ teritoriale Dâmbovița, județul nostru ocupă un loc fruntaș în ceea ce înseamnă accesarea și scrierea acestor proiecte”, a declarat Alexandru Oprea, Președintele CJD

Județul Dâmbovița are în momentul actual 220 aplicații lansate, în valoare de cca. 2 miliarde de lei , ocupând locul II în regiune.
120 de contracte de finanțare sunt deja semnate, cu o valoare de cca. 800 milioane de lei, și alte 50 se află în evaluare.
Cele mai mari sume atrase revin proiectelor din administrație, județul Dâmbovița situându-se pe locul I. Din 5 aplicații depuse pentru infrastructura de transport, deja 3 contracte sunt semnate.

Municipiul Târgoviște, are numeroase proiecte ce țin de dezvoltarea orașului, de la infrastructură stradală, modernizare și reabilitare unor unități de învățământ, spații de agrement pana la construirea de parcuri.
„Pentru noi, ca și administrație locală a unui municipiu reședință de județ este foarte importantă sursa de finanțare de care discutam acum, sursă de finanțare care ne asigură o parte importantă din bugetul de investiții. Să nu uităm că și pe Programul Operațional anterior, municipiul Târgoviște a ocupat locul doi la nivel național ca și grad de absorbție al fondurilor europene, cu aproximativ 740 de euro pe cap de locuitor. În acest moment deja avem depuse 10 cereri de finanțare, dintre care avem patru contracte de finanțare semnate” a spus primarul Municipiului Târgoviște.

Contractele edilului privesc investiții pentru modernizarea, reabilitarea și dotarea școlilor „Matei Basarab” și „Mihai Viteazul”, a Grădiniței nr. 8 „Rază de soare”, fiind și cea mai mare grădinița din oraș, dar și construirea unui nou parc în zona UM Gară.
Un alt proiect prezentat este achiziționarea a 28 de autobuze hibrid, pentru transportul în comun. Licitația pentru achiziționarea autobuzelor a fost deja finalizată, iar din primăvara anului viitor mijloacele de transport vor fi livrate de producător.
Tot cu ajutorul fondurilor europene vor fi reabilitate locuințele rezidențiale din municipiul Târgoviște, sistemului de iluminat public va fi modernizat, tinerii se vor putea bucura de un skatepark în zona parcului Chindia și se vor putea recrea într-un spațiu de recreere care va fi situat în zona Complexului Turistic de Natație.

 

 

Larisa Ungureanu

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro