Preşedinte Sindicat „Valahia” Târgovişte: „În sistemul bugetar nu sunt salarii mari, sunt nişte salarii normale”

Distribuie:

„Prăpădiţii din privat îşi caută  locuri de muncă prin alte ţări, âştia care mai sunt buni de muncă, cei care nu mai sunt buni de muncă de regulă caută să se pensioneze anticipat”

Preşedintele Sindicatului „Valahia” Târgovişte, Nicolae Dragodănescu susţine cu tărie că salariile celor care lucrează în sistemul bugetar nu sunt mari şi că acestea sunt nişte salarii normale! Problema este însă alta, salariile angajaţilor din privat au rămas mult în urma celor din sectorul bugetar, unde într-adevăr există o departajare clară între muncitorul calificat şi cel necalificat, între salariatul cu studii medii şi cel cu studii superioare, lucruri care din păcate nu se mai regăsesc de mult timp în mediul privat…

„În sistemul bugetar, şi este foarte sănătos că este aşa, referinţa de departajare a muncitorului calificat (cu 20%), faţă de cel necalificat, care acolo există, numai în mediul privat nu mai există, este legată ombilical de salariul minim la nivel naţional. Şi nu este rău că este aşa. Să ştiţi că în sistemul bugetar nu sunt salarii mari, sunt nişte salarii normale… Este adevărat că „prăpădiţii” din privat îşi caută  locuri de muncă prin alte ţări, âştia care mai sunt buni de muncă, pentru că cei care nu mai sunt buni de muncă de regulă caută să se pensioneze anticipat, caută să facă ceva să scape de opresiunea şi de exploatarea care există şi la care nu se pot opune prea tare.

Sunt şi angajatori de bună credinţă, dar foarte puţini, care găsesc de cuviinţă să facă departajări corecte şi să aibă şi discuţii cu sindicatele, să găsească soluţii să-şi păstreze forţa de muncă, astfel încât oamenii să nu plece pe alte meleaguri sau în altă parte. Numai că, din nefericire, aceştia sunt foarte puţini”, a declarat liderul de sindicat, Nicolae Dragodănescu.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro