Victorie palidă a locuitorilor din Pucioasa. Taxele nou instituite ar putea fi micșorate

Cetățenii orașului Pucioasa au protestat astăzi, din nou, în fața primăriei, împotriva cele patru noi taxe pe care vor trebui să le plătească începând cu acest an: taxa pe iluminat public (15 lei pe an), taxa de curăţenie (15 lei pe an), taxa pentru serviciile de pază (10 lei pe an) şi taxa pe parcarea rezidenţială (120 de lei pe an).

Chiar dacă nu au fost nici pe jumătate din câți au fost data trecută, protestatarii au cerut aceleași lucruri: desființarea taxelor nou impuse, pentru că, spun ei, nu au cu ce să le plătească și nici nu se justifică, întrucât în orașul lor nu s-a făcut nimic, și demisia primarului Bădău, pe care îl văd principalul vinovat pentru această situație.

“S-a desființat o gospodărie a primăriei, care avea 80 de angajați și a dat, nu s-a ținut licitația, unei firme care nu a prezentat la momentul respectiv că are 140 de angajați. Când a câștigat licitația, câștigat între ghilimele, această firmă nu avea nici măcar mătură și făraș.

Mai vorbim de taxe impuse pentru cartiere care nu beneficiază de iluminat public și atunci vorbim de înșelăciune, de faptul că se încasează bani de la oameni care nu beneficiază de servicii… O să protestăm atâta timp este nevoie pentru a demonstra acestor oameni că ne pasă, mai ales că în orașul Pucioasa domnul primar nu s-a chinuit să atragă fonduri europene și să creeze locuri de muncă”, spune liderul sindical Ion Gheorghe.

Acesta, alături de câțiva cetățeni, au intrat chiar în ședința de consiliu local care se ținea la ora la care protestatarii își strigau nemulțumirea în fața primăriei și au cerut primarului Dănuț Bădău, viceprimarului Maria Ana, și consilierilor locali să introducă pe ordinea de zi și solicitarea lor legată de taxele nou înființate, însă, după aproape o oră de discuții aprinse, în care fiecare își susținea punctul de vedere, nu s-a ajuns decât la un acord verbal prin care protestatarii au primit promisiunea că cererea lor va fi analizată și introdusă pe ordinea de zi a următoarei ședințe de consiliu local și că, așa cum a spus viceprimarul, s-ar fi ajuns la un acord ca taxele să fie reduse, dar nu eliminate, pentru că, spune viceprimarul, situația este una grea și este nevoie de sprijinul cetățenilor.

Edilul şef a repetat ceea ce a spus și data trecută și anume că primăria are nevoie de taxele acestea  pentru a continua proiectele pe fonduri europene aflate în derulare, însă cetățenii spun că nu au fost derulate astfel de proiecte în orașul lor.

Puciosenii nu sunt deloc mulțumiți de străzile pline de gropi și de multe alte lucruri pe care edilul a promis în campanie că le va rezoșva și strâng semnături pentru organizarea unui referendum. Deocamdată, însă, s-au strâns doar 360 de semnături, pentru că, spune liderul sindical, pe de o parte doar el se ocupă de acest lucru și nu a reușit să acopere tot orașul, și pe de altă parte, pentru că unii dintre cetățeni sunt reticenți în fața inițiativei, care este de fapt pentru binele lor.

pucioasa_2

pucioasa_3

pucioasa_4

 

 

 

 

 


Valeriana heidelbergcement

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro