VĂCĂREŞTI: Investiţii în şcoli, care devin dispensare, pentru că nu mai sunt copii

În două instituţii de învăţământ din comuna Văcăreşti s-au investit sume considerabile, fără nici o finalitate. Într-una din instituţii nu mai sunt copii care să vină să se bucure de condiţiile de studiu, iar lucrările la cealaltă au fost  abandonate, deşi erau avansate.

Este vorba, în primul rând, de Şcoala Brăteştii de Jos (foto sus). După cum arată clădirea ai zice că micuţii învaţă în condiţii de invidiat. Dar în sat nu mai sunt destui copii, ca să poată fi formate clase şi angajaţi învăţători. Doar câţiva copii de grădiniţă mai învaţă aici. Restul clădirii a ajuns dispensar.  Primarul social democrat al localităţii, Romică Stoica, este mândru de condiţiile pe care le oferă copiilor, dar în acelaşi timp recunoaşte că nu mai sunt elevi care să meargă la Brăteştii de Jos. Cei câţiva copii de vârstă şcolară sunt duşi cu microbuzul la Şcoala cu clasele I – VIII Bungetu, pentru că nici acolo nu mai erau destui elevi pentru a menţine activitatea.  La Bungetul, în Şcoală a fost mutată şi grădiniţa, dar şi dispensarul.

Se pare că, dispensarele sunt la modă în Văcăreşti. Şi în căminul cultural din localitate, unde pe vremuri se organizau activităţi culturale, aflat acum în paragină, funcţionează tot un… dispensar.


dispensar vacaresti

Clădirea grădiniţei Bungetul, în care ar trebuie să înveţe cei mici a fost  în reabilitare mai mulţi ani. Acum, însă, lucrările sunt abandonate, deşi sunt într-un stadiu avansat. Investiţia a fost făcută din bugetul localităţii, din taxele şi impozitele strânse de la oameni.

vacaresti gradinita


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

: 2 ganduri despre “VĂCĂREŞTI: Investiţii în şcoli, care devin dispensare, pentru că nu mai sunt copii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca