VĂCĂREŞTI: Investiţii în şcoli, care devin dispensare, pentru că nu mai sunt copii

În două instituţii de învăţământ din comuna Văcăreşti s-au investit sume considerabile, fără nici o finalitate. Într-una din instituţii nu mai sunt copii care să vină să se bucure de condiţiile de studiu, iar lucrările la cealaltă au fost  abandonate, deşi erau avansate.

Este vorba, în primul rând, de Şcoala Brăteştii de Jos (foto sus). După cum arată clădirea ai zice că micuţii învaţă în condiţii de invidiat. Dar în sat nu mai sunt destui copii, ca să poată fi formate clase şi angajaţi învăţători. Doar câţiva copii de grădiniţă mai învaţă aici. Restul clădirii a ajuns dispensar.  Primarul social democrat al localităţii, Romică Stoica, este mândru de condiţiile pe care le oferă copiilor, dar în acelaşi timp recunoaşte că nu mai sunt elevi care să meargă la Brăteştii de Jos. Cei câţiva copii de vârstă şcolară sunt duşi cu microbuzul la Şcoala cu clasele I – VIII Bungetu, pentru că nici acolo nu mai erau destui elevi pentru a menţine activitatea.  La Bungetul, în Şcoală a fost mutată şi grădiniţa, dar şi dispensarul.

Se pare că, dispensarele sunt la modă în Văcăreşti. Şi în căminul cultural din localitate, unde pe vremuri se organizau activităţi culturale, aflat acum în paragină, funcţionează tot un… dispensar.

dispensar vacaresti

Clădirea grădiniţei Bungetul, în care ar trebuie să înveţe cei mici a fost  în reabilitare mai mulţi ani. Acum, însă, lucrările sunt abandonate, deşi sunt într-un stadiu avansat. Investiţia a fost făcută din bugetul localităţii, din taxele şi impozitele strânse de la oameni.

vacaresti gradinita

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 2 ganduri despre “VĂCĂREŞTI: Investiţii în şcoli, care devin dispensare, pentru că nu mai sunt copii

  • 11 aprilie 2016 at 14:07
    Permalink

    trimite solicitare la anfp daca vrei informatii =))

    Reply

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro