Transportul public târgoviștean a trecut de la Mercedes-urile SH din Germania, la Citaro Hybrid!

De ieri, toate autobuzele vechi, majoritatea second hand aduse din Germania, au fost înlocuite în traficul  târgoviștean de cele 28 de noi autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, achiziționate de către  primăria Municipiului Târgoviște, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană pentru modernizarea transportului local, ecologic. Încă 12 autobuze noi, vor fi livrate municipiului Târgoviște până la finalul acestui an.

 Autobuzele sunt echipate cu: Senzori numărare călători;  Sistem informare călători audio-video in/out bus – panouri LED; LCD – 21.5″; Sistem CCTv interior bus + video exterior – 4 camere interioare si 2 camere exterioare; Sistem comunicare audio-video șofer-călători;  Computer de bord; Echipament de vânzare bilete – instalat în bus, la șofer, cu opțiune de validare; Validator dual;  Modul comunicații autobuz-CAN; Terminal controlori; Automat de reîncărcare bilete (instalat in autobuz); Sistem integrat de gestiune si diagnosticare electronică. Autobuzele sunt dotate și cu un filtru cu funcție antivirală pentru risc mic de infecție, de natură să prevină răspândirea COVID-19 în mijloacele de transport în comun.

Cred că marcăm un moment aș putea spune chiar istoric pentru transportul public târgoviștean. La această oră intră în circulație cele 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid achiziționate de administrația publică locală târgovișteană pe fonduri europene. Este numai primul pas al proiectului de reabilitare și modernizare a transportului public local din municipiul Târgoviște. Ieri, am semnat contractul de furnizare pentru încă 12 autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, care vor veni până la finalul anului, așa că vom avea 40 de asemenea mijloace de transport foarte moderne, ecologice, mijloace de transport care circulă, spre exemplu, în Berlin Stuttgard, Madrid sau Cracovia.

Aceasta este o primă etapă a programului de modernizare a transportului public local din Târgoviște.” a precizat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

În luna februarie, primăria Târgoviște a semnat și  contractul de execuție de lucrări aferent proiectului ”Îmbunătăţirea transportului public urban prin achiziţionarea de vehicule ecologice, construirea infrastructurii necesare transportului, modernizarea şi reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transport public în Municipiul Târgovişte”. Este vorba de reabilitarea unor străzi (5,4 km): Bulevardele Mircea cel Bătrân si Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării, precum și pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom. În cadrul proiectului, vor fi modernizate stațiile de călători, vor fi construite 3 stații de capăt de traseu, un depou pe strada Calea Ialomiței și vor fi implementate sisteme integrate de management al transportului public.

Săptămâna aceasta vor începe și lucrările pe ceea ce înseamnă modernizarea infrastructurii de transport public. Asta înseamnă reabilitarea unor străzi importante din municipiul Târgoviște- Bulevardul Mircea cel Bătrân, Bulevardul Regele Carol, str. Gării, str. Lt. Stancu Ion, pasajul de la Pavcom, dar și la modernizarea tuturor stațiilor de transport din Târgoviște, implementarea unui sistem de e-tiketing și tot ce este necesar pentru a avea un sistem public de transport local cu adevărat performant.

Așadar, este un moment important pentru municipiul Târgoviște, nu știu când târgoviștenii s-au mai putut bucura de asemenea mijloace de transport moderne, este vorba de autobuze Mercedes, autobuzul anului trecut în lume pe ceea ce înseamnă transportul public local. Am convingerea că se va remarca o schimbare foarte importantă pe ceea ce înseamnă condițiile de trafic, cu precizarea că întreg sistemul va fi funcțional în aproximativ 24 de luni. Pe parcurs va fi implementat sistemul de e-tiketing, se va lucra la depou, se va lucra la stațiile de capăt, astfel încât în aproximativ 24 de luni să avem funcțional un sistem de transport public local de natură să răspundă și celor mai înalte pretenții de calitate.

Un asemenea moment se întâmplă probabil o dată la 50 de ani. Speram ca în viitor lucrul acesta să se întâmple mai des… Eu nu-mi aduc aminte ultima dată când Târgoviștea a mai avut asemenea mijloace de transport noi, hybrid, ecologice, achiziționate pe bani europeni în cadrul unui proiect a cărui valoare cumulată depășește 170 milioane lei, este cel mai mare proiect care este în curs de implementare la nivelul municipiului Târgoviște” a mai spus Stan.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro