Termica nu poate fi reactivată decât prin consens politic între dreapta şi stânga

 

Fără apă caldă din luna mai, abonaţii Termica au călduri! De la emoţiile provocate de aleşi!

După o succesiune de şedinţe care au avut pe ordinea de zi soarta Termica, pasul următoar nu poate fi făcut fără votul a două treimi din numărul consilierilor aleşi. Aceasta înseamnă că nu se poate nici fără USL, dar nici fără PDL! Consensul politic a fost unul din dezideratele edilului Gabriel Boriga, care le-a cerut mereu colegilor din opoziţie să sprijine varianta propusă de executiv. Primarul a propus chiar că cele două varinte gândite una de executiv şi susţinută de PDL şi una de grupul USL să meargă în paralel.

La ideea consensului au ajuns şi opozanţii primarului, care au propus ieri o rectificare bugetară pentru obţinerea banilor necesari plăţii unei părţi a datoriei Termica către Distrigaz. Mai exact, diminuarea cu suma de 2300 de lei a prevederilor bugetare la Titlul Active nefinaciare, respectiv diminuarea cu suma de 2300 a sumelor cuprinse în programul de investiţii pentru obiectivul “Sisteme de alimentare individuală cu energe termică a Municipiului Târgovişte prin utilizarea centralelor termice în condensaţie” şi majorarea cu suma de 3900 de lei a prevederilor bugetare la Titlul Active financiare în vederea majorării capitalului social al SC Termica SA.  Plata creanţelor Termica nu se poate face, însă, fără o hotărâre de CLM, adoptată de două treimi din numărul consilierilor aleşi.

Până la consens politic, târgoviştenii abonaţi la Termica vor face, în continuare, baie cu apă încălzită pe aragaz. Şi mai rămâne şi problema viitoarelor datorii pe care le va strânge Termica aşa cum numai ea ştie!

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro