Târgoviştea a semnat un acord de cooperare şi înfrăţire cu Castellon de la Plana! Mii de târgovişteni trăiesc în oraşul spaniol

Acord de cooperare şi înfrăţire cu Castellon de la Plana, semnat, ieri, în Sala Florentină a primăriei municipiului Târgovişte între Enric Porcar Mallen, prim consilier şi prim-locţiitor al primarului din Castellon şi Cristian Stan, primarul municipiului Tâgovişte. Un acord referitor la stabilirea de relaţii de înfrăţire cu Primăria oraşului Castellon de la Plana – Spania a fost aprobat de consiliul local Târgovişte încă din 2005, în baza acestuia având loc nenumărate deplasări ale oficialilor în Spania, de-a lungul anilor.

Castellon de la Plana este oraş gazdă pentru mai mult de 10 000 de romani, în majoritate târgovişteni. „Comunitatea română din Provincia Castellon atinge deja 15% din populaţie, cea mai mare parte fiind din judeţul Dâmboviţa, din municipiul Târgovişte. Putem spune că această comunitate de români este foarte numeroasă tocmai datorită nivelului de convieţuire şi modalităţii foarte bune de integrare în comunitatea din Castellon. Actul de înfrăţire va avea forţă în viitor. Începând de acum putem învăţa unii de la alţii în cadrul schimburilor de experienţă, aspecte care vor duce la dezvoltarea comună a celor două municipii”, a spus, la Târgovişte, Enric Porcar Mallen. Târgovişteanul Manuel Gabriel Păduraru, primul şi singurul consilier român  ales la Castellon şi preşedinte al Institutului Hispano Român şi-a exprimat încrederea că semnarea actului va ajuta comunitate de români din Castellon, despre care spune că este foarte bine integrată cu ajutorul autorităţilor spaniole.


Acest Acord pe care l-am semnat astăzi se constituie şi într-un mesaj pentru comunitatea târgovişteană din Castellon din partea ambelor administraţii locale, un mesaj că suntem alături  de târgovişteni şi întotdeauna vor găsi o uşă deschisă. Vreau ca acest mesaj să plece de aici, din Târgovişte şi să ajungă la Castellon în această formă”, a mai declarat primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

 Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Parerea ta este importanta, lasă un comentariu.


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca