TÂRGOVIŞTE: Piaţa “Mihai Viteazul” ar putea fi gata la jumătatea lunii mai

A doua piaţă municipiului Târgovişte, ca mărime, ar putea fi redat traficului pietonal la jumătate lunii mai. Piaţa Mihai viteazul, situatăîn faţa Casei de Cultură a Sindicatelor face obiectul unui proiect de reabilitare în valoare de 1,690.538 lei plus TVA.  Lucrarea a fost adjudecată de Asocierea dintre SC MODUS CF SRL & REAL DESIGN TRUST care  a lucrat defectuos, proiectul fiind în întârziere. Conform contractului, la începutul lui aprilie, reabilitarea pieţei ar fi trebuit să fie finalizată.

Piața Mihai Viteazul se află în aria de protecție a Mitropoliei și a ruinelor vechii Mitropolii a Târgoviștei. Primăria vrea să amenajeze un spațiu de 3500 de metri pătrați, ca zonă pietonală cu plăci de granit de nuanţe diferite. Conform proiectului vor fi amplasate bănci din granit şi lemn, rastele pentru biciclete, cișmele cu apă, jardiniere și pergole. Municipalitatea dorește și o soluție tehnică pentru un iluminat public ieftin și eficient. Se va reface și fântâna arteziană, dar și soclul statuii ecvestre a domnitorului Mihai Viteazul. Vor fi montaţi şi câţiva bolarzi care vor reglementa accesul cu autoturismele în incinta pieţei.

Înainte de reabilitarea Piaţa Mihai Viteazul era acoperită cu mozaic de marmură, mai mult de jumătate desprinzându-se în timp.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro