Târgovişte: Peste 100.000 lei pentru un spectacol de Ziua Europei

Distribuie:

Pentru că suntem europeni, autorităţile locale şi judeţene organizează mâine, 9 mai, a doua ediţie a concertului simfonic instrumental “Primăvara clasică europeană”. Curtea Domnească din Târgovişte va răsuna de acordurile muzicii clasice, într-un eveniment la care sunt invitaţi soliştii: Anişoara Cebotari – soprană, Maria Jinga – mezzosoprană, Cristian Mogoşan – tenor, Iordache Basalic – bariton.

Prezentator va fi tenorul târgoviştean Vlad Miriţă. “Sunt într-o postură oarecum inedită, aceea de prezentator. Propunerea organizatorilor a venit ca urmare a faptului că activez în domeniul muzicii clasice de ani de zile şi mă leagă o prietenie cu mulţi dintre invitaţii de mâine”, spune Vlad Miriţă, apreciind iniţiativa autorităţilor de a aduce un astfel de spectacol mai aproape de oameni şi alegând cadrul Curţii Domneşti.

Proiectul costă autorităţile locale 88.500 lei, la care se adaugă suma de 19.500 din partea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa. “Vrem să oferim târgoviştenilor câteva ore de relaxare şi să promovăm potenţialul cultural şi turistic al oraşului”, precizează primarul Cristian Stan.

Târgoviştea va fi reprezentată în spectacol şi de Orchestra Simfonică “Muntenia”, care va acompaia invitaţii, sub bagheta dirijorului invitat Daniel Jinga. La următoarea ediţie, organizatorii iau în calcul inserarea în spectacol şi a unor momente susţinute de tineri muzicieni de valoare din Dâmboviţa.

Spectacolul va începe la ora 18.00, preţul unui bilet de intrare fiind de 15 lei.

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro