TÂRGOVIȘTE: În cartierul Priseaca, plătesc ca la oraș, trăiesc mai rău ca la țară!

    Noroi, gropi, gunoi, într-un cuvânt infrastructura de coșmar a cartierului târgoviștean Priseaca. Considerat cartier rezidențial, Priseaca se confruntă în fiecare anotimp cu aceeași problemă: starea foarte proastă a drumurilor. Localnicii sunt extrem de dezamăgiți, mai ales că în anul 2008 au fost trecuți în gradul de impozitare B, ceea ce a determinat o creștere semnificativă a impozitelor. La vremea respectivă li s-a promis că în schimbul impozitării mai mari vor avea canalizare și asfalt. După 7 ani nu au nici una, nici alta. În localitate există un sistem nou  de canalizare cu stație de epurare și stații de repompare.  Frecție la picior de lemn însă: sistemul nu este folosit pentru că, se pare, operatorul  Compania de Apă nu dorește preluarea sa, deși există o hotărâre de CLM pentru preluarea acesteia. Compania nu preia decât sistemele aflate pe profit și nu se obosește să prea sisteme pe care trebuie să le facă, ea însăși, funcționale. Acum stația este păzită de primărie ca hoții să nu fure componente importante.

      Nici asalt nu au văzut încă la Priseaca, deși proiecte de asfaltare au fost, au existat și bugetări la nivelul Consiliului Local Târgoviște, dar se pare că la schimbarea garniturii politice naționale în 2012, proiectul depus pe PNDR a fost scurtcircuitat, iar finanțarea nu a mai ajuns la Târgoviște.

     Singurul lucru de care s-au ținut autoritățile până la capăt a fost ridicarea gradului de impozitare, de la categoria C la categoria B, deci similar microraioanelor municipiului.

[youtube width=”600″ height=”400″ video_id=”1VQ1u5J5KWs”]

     Situația este cunoscută și la nivelul administrației locale: “Există soluții rapide doar că acestea nu sunt și de viitor. Oameni au dreptate, e jale, e sub orice critică. Miercuri dimineață o să intre niște utilaje care să facă drumurile practicabile pentru moment.” a precizat pentru Gazeta Dâmboviței, primarul interimar Ciprian Prisăcaru. Acesta spune că în primăvară primăria va interveni pentru decolmatarea șanțurilor și canalelor colectoare care să mai preia din apa pluvială. Dar fără bani nu se poate face nimic, cu atât mai mult asfalt.

  Piatra cubică, o amintire “fericită” la Priseaca

priseaca

    Pentru cei care îşi aduc aminte că străzile din Priseaca era pietruite, piatra o puteţi vedea în imaginea de mai sus. Sau măcar atât cât a mai rămas, restul  o împodobi ea ceva, pe undeva. Piatra  a fost scoasă în cadrul lucrărilor la proiectul cu finanţare europeană gestionat de Compania de Apă. Adică drumul a fost distrus pentru canalizare, pentru ca în final, la acest moment Priseaca să nu aibă nici una, nici alta.

priseaca 2 priseaca 10 priseaca 11

      Dar ca o ironie a modului în care funcţionează administraţia românească, în Priseaca, există şi drumuri asfaltate ca-n palmă. Mai exact patru drumuri agricole, asfaltate pe un program european, cu peste 850 000 de euro. Localnicii se uita cu jind la asfaltul perfect care duce de la ieşirile din cartier pe câmpuri spre pădure, unde se înfundă.

priseaca 4 priseaca 6 priseaca 7 priseaca 8

   Şi, deşi concluzia pare una prea dură, cu mai puţin de 1000 de persoane cu drept de vot, cartierul Priseaca e complet neglijabil în economia electorală a unui municipiu cu peste 70 000 de locuitori. De unde şi “graba” de a rezolva problemele cartierului….

priseaca 12


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Un gand despre “TÂRGOVIȘTE: În cartierul Priseaca, plătesc ca la oraș, trăiesc mai rău ca la țară!

  • 4 februarie 2015 at 18:19
    Permalink

    multumim gazetei pt.articol.Va comunic faptul ca acum doi ani am adresat Primariei o sesizare plina de exasperarile a 80 de familii care au semnat-o.Raspunsul a fost mai mult decat penibil!

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro