TÂRGOVIȘTE: Grădinița Nr. 13 și-a redeschis porțile după reabilitare

Grădinița Nr. 13 din microraionul VI al municipiului Târgovişte a fost reabilitată și modernizată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL)!

Costul total al investiţiei s-a ridicat la  2,7 milioane lei, iar cu aceşti bani s-a reuşit să se schimbe în totalitate faţa instituţiei, care deserveşte 280 de copii şi cadre didactice din municipiul Târgovişte. Lucrările au constat în modernizarea și dotarea claselor de studiu, dotarea bucătăriei, realizarea unui loc de joacă modern în curtea grădiniței, izolarea termică integrală a imobilului și înlocuirea tâmplăriei existente, înlocuirea acoperișului, montarea unui sistem nou de captare și scurgere a apelor pluviale și a sistemului parazăpadă pe toate apele învelitoarei, refacerea trotuarului de protecție perimetral, refacerea finisajelor interioare, înlocuirea pardoselilor existente cu plăci ceramice antiderapante și parchet stratificat de trafic intens (în sălile de clasă), placarea zonei de subsol cu plăci ceramice antiderapante, placarea platformelor exterioare cu plăci ceramice antiderapante de exterior, montarea scării exterioare de evacuare și închiderea golurilor aflate la o distanță mai mică de 3 m de aceasta cu zidărie din cărămidă de sticlă. De asemenea, în cadrul grădiniţei s-a înfiinţat un grup sanitar pentru persoane cu dizabilități şi s-a dispus executarea de platforme din beton cu rampă pentru persoane cu dizabilități la cele două accese principale în clădire. Alte investiţii importante au constat în modernizarea instalației de încălzire, în înlocuirea corpurilor de iluminat cu unele LED, în montarea unui sistem cu panouri fotovoltaice în vederea utilizării resurselor regenerabile şi modernizarea instalației de apă caldă prin montarea de panouri solare.

Investiția a fost finalizată în avans față de termenul inițial prevăzut în contract. Diferența este una majoră, între felul în care arăta acest spațiu înainte și ce există în acest moment. Acestea sunt primele, singurele intervenții majore care s-au efectuat de când clădirea a fost construită. Dincolo de alte discuții, cele mai importante sunt faptele, cel mai important este ce rămâne în urma noastră și cum reușim să ne punem amprenta pe dezvoltarea acestui oraș”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Este un moment deosebit de important pentru preșcolarii acestei unități, pentru personal, pentru părinți. La 45 de ani de la înființare grădinița a fost reabilitată si modernizată oferind condiții de studiu și siguranță deosebite. Copiii vor beneficia de un mediu educațional atractiv și sigur, de mobilier modern, de spațiu curat și generos. Toate compartimentele acestei unități au fost dotate cu echipamente moderne: sălile de clasă, blocul alimentar, spălătoria, cabinetul medical, spațiile de joacă”, a declarat directorul Grădiniței Nr. 13, Maria Grigore.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro