TÂRGOVIŞTE: “Complexul Turistic de Nataţie” va fi gata de Crăciun!

       Proiectul “Complexului Turistic de Nataţie” de la Târgovişte este cea mai mare investiţie de acest gen din sud-estul României.  Întregul proiect se ridică la 14 milioane de euro, jumătate din sumă fiind contribuția Uniunii Europene, iar jumătate din bugetul local al municipiului. Primăria Târgoviştea  fost nevoită să se împrumute pentru a susţine partea ei de finanţare. CEC Bank SA Târgoviște a acordat Primăriei municipiului un împrumut în valoare de 18 571 000 de lei, care a fost aprobat de consilierii locali,  pentru continuarea lucrărilor la Complexul de Natație de la Baza Crizantema. La acest momentul împrumutului, în luna mai a acestui an, obiectivul era realizat în proporție de 65%.

        Proiectul este însă mult întârziat faţă de termenele iniţiale. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în data de 19.09.2012., iar autorităţile locale de la acea vreme susţineau că vor fi gata în vara lui 2014. La acea data însă nu erau nici la jumătate. La acesta moment, primarul interimar Cristian Stan spune că proiectul va fi finalizat în luna decembrie.

“Am verificat în teren  stadiul lucrărilor la “Complexul Turistic de Nataţie”. Deşi este loc de mai bine, am convingerea că până la sfârşitul anului lucrările vor fi finalizate şi târgoviştenii se vor putea bucura de aceasta investiţie începând cu luna decembrie”,  a declarat Stan.

complex natatie targoviste 2

        Fosta bază Crizantema va avea un bazin de dimensiuni  olimpice, 25 de metri cu 50 de metri, tribune, dotări pentru natație și pentru polo, vestiar, săli de refacere și de recuperare, aqualand, ce se va întinde pe două hectare, o de parcare cu 250 de locuri,  două piscine descoperite, două terenuri de fotbal, cu suprafață sintetică și iluminate cu nocturnă, două terenuri de tenis și unul de baschet, un amfiteatru cu 150 de locuri. Bazin de înot acoperit este în conformitate cu standardele FINA, Federaţia Internaţională de Nataţie, iar aici se vor putea organiza competiţii de nivel european.

       Câştigătorul licitaţiei este asocierea Delta ACM 93 şi o firmă din Germania. La demararea proiectului, autorităţile au precizat că acesta  va crea 230 de locuri de muncă şi se va întinde pe 10 hectare.

complex natatie targoviste 1


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Un gand despre “TÂRGOVIŞTE: “Complexul Turistic de Nataţie” va fi gata de Crăciun!

  • 29 septembrie 2015 at 10:44
    Permalink

    Ar fi putut sa ne faca un patinoar de craciun, sunt multi copii talentati in Targoviste care n-au unde sa practice hocheiul sau patinajul artistic. Teren ar fi fost dar si interesele sunt pe masura.

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro