Situația de la Văleni Dâmbovița ar putea fi rezolvată din fondul de solidaritate, conform premierului Viorica Dăncilă

Prezentă astăzi în Dâmbovița, Viorica Dăncilă a declarat că în funție de soluția dată de Comitetul Național pentru Situații de urgență, pentru Văleni Dâmbovița ar putea fi accesat fondul de solidaritate: „Vom încerca nu numai să-i ajutăm pe oameni acum, ci să-i ajutăm și după ce aceste probleme legate de inundații, legate de alunecările de teren vor trece. Vom încerca să căutăm soluții și la nivel european să vedem care este situația și dacă pentru aceste soluții putem accesa fondul de solidaritate”.

La Văleni Dâmbovița a fost prezentă o comsiei din cadrul  Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului pentru Afaceri Interne pentru a evalua situația. Comisia nu a luat, însă, nici o decizie până la oprirea alunecării când se va face o evaluare a pagubelor și un plan de acțiuni. Alunecare de teren de la Văleni Dâmbovița afectat grav 14 gospodării, un drum local și rețele de alimentare cu energie electrică și apă.

Județul Dâmbovița nu a primit bani în 2017 și nici in a doua jumătate a anului 2016, pentru problemele create de  calamitățile naturale care au lovit județul. Fonduri au fost alocate județului în 2015 și în prima parte a lui 2016, din care au fost efectuate lucrări în valoare de 1,5 mlioane de lei.

 

 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro