Sistem de canalizare la Voineşti: Apa uzată va fi dezinfectată cu ultraviolete

Administraţia locală din Voineşti a inaugurat, în prezenta preşedintelui Fondului Naţional de Mediu, Adrian Gearâp, sistemul de canalizare şi staţia de epurare din satul Voineşti. Investiţia a fost susţinută financiar de AFM şi a costat 3,1 milioane de lei, plus TVA.

E cel mai important obiectiv realizat la nivelul comunei Voineşti, datorită faptului că de la momentul recepţiei lucrării în iulie şi până astăzi a 300 de gospodării  sunt racordate la sistemul de canalizare, a spus edilul Dănuţ Sandu la momentul inaugurării.

Sistemul de canalizare are o  lungime a reţelei  de 7,8 kilometri.  Schema de epurare are treapta de epurare biologică ce cuprinde un tanc nitri-denitrificare, dar şi o unitate de dezinfecţie cu ultraviolete.  În cadrul invesiţiei  a fost ridicată şi o platforma depozitare containere deşeuri. Evacuarea apelor epurate se realizează în râul Dâmboviţa.

Sistemul de canalizare de la Voneşti va fi preluat de Servicul Public Judeţean de Apă al CJD, care administrează şi reţelele din celelalte sate ale comunei.

voinesti 1


ValerianaGurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Un gand despre “Sistem de canalizare la Voineşti: Apa uzată va fi dezinfectată cu ultraviolete

  • 7 septembrie 2015 at 11:14
    Permalink

    E foarte bine ca oamenii acestei localitati vor avea conditii civilizate de trai. Felicitari celor care au facut acest lucru posibil!

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro