“Regele asfaltului”, Georgică Cornu, ar putea pierde contractele de reabilitare a reţelelor de apă din Titu şi Găeşti

Propunerea de reziliere a contractelor din cele două oraşe vine din partea Companiei de Apă Dâmboviţa şi se datorează faptului că firmele care au câştigat licitaţiile au mari întârzieri la executarea lucrărilor. Intenţia de reziliere a fost anunţată şi de preşedintele CJD, Adrian Tuţuianu: “Am fost la Ministerul Mediului la autoritatea care se ocupă de Fonduri Euorpene la POS Mediu şi vreau să vă spun că am avut o discuţie legată de situaţia Companiei de apă şi proiectele de la Titu şi Găeşti unde s-a făcut propunere de reziliere. Sunt întârzieri mari şi se pare că nu sunt suficiente elemente care să ne asigure că vom recupera cele 6 milioane de euro plătite cu titlul de avans. Se fac analize, se poartă discuţii, vă voi ţine pe toţi la curent cu aceste lucruri.”  a spus acesta la şedinţa de cosntituire a CJD.

 

Cea mai gravă situaţie se înregistrează, conform conducerii Companiei de Apă,  la Titu unde contractul a fost atribuit unei asocieri de firme din care fac parte SC Velservice SA, liderul asocierii, în consorţiu cu SC Confort SA, firma milionarului Georgică Cornu (foto stânga), şi se se desfăşoară pe o perioadă de 23 luni. Contractul a intrat în vigoare la data de 25 mai 2011 şi ar trebui finalizat până în luna aprilie a anului viitor. Până în prezent s-au executat cam jumătate din lucrări, conform datelor de pe site-ul Companiei de Apă. Valoarea contractului de la Titu este de 33.940.146 de lei fără TVA.

 

La Găeşti, lucrarea de reabilitarea a reţelelor de apă este câştigată de aceleaşi firme, dar de data aceasta SC Confort Sa este liderul asocierii în consorţiu cu SC Velservice SA. Contractul a fost semnat în luna februarie a  acestui an şi are o valoare de 26.368.243 de lei fără TVA. Se pare că aici întârzierile nu sunt atât de mari precum în oraşul vecin, lucrându-se deocamdată doar pe două străzi.

 

 

Iată ce scrie Gazeta de Cluj despre cele două firme:

 

SC Vel Service SA este o societate care anul trecut a avut o cifră de afaceri de peste 24.7 milioane de lei, faţă de anul trecut, când cifra de afaceri a societăţii a fost de 875.384 de lei. Potrivit site-ului Ministerului de finanţe, firma are 14 angajaţi, iar obiectele de activitate sunt “Lucrări de construcţii a drumurilor şi autostrăzilor” şi “Lucrări de instalaţii sanitare, de încălzire şi de aer condiţionat”.
Partea interesantă a acestei societăţi apare în structura acţionariatului. SC Vel Service este controlată de Simona Badea ăi de firma STRUCTURAL CONSULT INVESTITII SI DEZVOLTARE SA. Printre administratorii firmei se regăseşte Ionel Blanculescu, fost ministru interimar al Sănătăţii pe vremea lui Adrian Năstase şi fost ministru delegat pentru coordonarea Autoritătilor de Control, în aceeaşi perioadş. Blănculescu a fost Secretar de stat, preşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Bancare şi a lucrat 13 ani în Ministerul Apărării Naţionale ocupându-se cu “activitatea de analiză”. De asemenea, Blănculescu se poate mândri cu un certificat de atestare F.B.I. în activitatea de combatere a crimei financiare şi de prevenire a folosirii circuitelor bancare în spălarea de bani murdari.
Patroana societăţii Vel Service SA, Simona Badea, este soţia fostului vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrii Bucureşti, Ioan Badea. El a fost consilier local din partea liberalilor la primăria Sectorului 5.

Cealaltă societate, SC Confort SA, deţinută de Georgică Cornu şi Nicu Lucian Caraiman, este cea mai mare firmă din judetul Timiş, cu o cifra de afaceri de 752 de milioane de lei şi aproape 1.000 de angajaţi.
Georgică Cornu este cel mai bogat timişorean şi preşedintele Camerei de Comerţ si Industrie Timiş şi are o avere evaluată la peste 110 milioane de euro, firmele lui făcând, preponderent, afaceri cu statul român. Până în 2004, Cornu este un apropiat al PSD, după 2005 sprijinind politicienii democraţi. Este unul dintre prietenii lui Mihai Stănişoară, fost Ministru al Apărării Naţionale. Cornul are contracte în derulare cu majoritatea administraţiilor judeţene şi locale din ţară, precum şi cu instituţii centrale cum ar fi Enel Distribuţie Banat, Hidroelectrica, Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare sau  Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri.

Lucian Caraiman, partenerul de afaceri al lui Cornu, se numără si el printre milionarii timişoreni şi are o avere estimată de Forbes la 24 de milioane de euro.
El este implicat şi într-un scandal care a ajuns să fie anchetat de procurorii DNA din Timişoara. Caraiman a fost acuzat de dare de mită, delapidare, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate în formă continuată.

sursa:http://www.gazetadecluj.ro/citeste/6370-securistii-au-luat-gunoaiele-clujului

 

 

 

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro