PUCIOASA: Un bloc al fostei Trainica, din cartierul Filatură, va fi reabilitat cu bani europeni

Un imobil abandonat, al fostei uzine Trainica din Pucioasa, va fi reabilitat de autoritățile locale cu bani europeni. Imobilul a intrat în proprietatea orașului, în contul datoriilor fostei societăți și este abandonat și vandalizat de mai mulți ani. Primăria Pucioasa îl va transforma în primul Centru de zi pentru persoane vârstnice, din localitate.

Astăzi, 14 martie 2018, la sediul Primăriei Pucioasa a fost semnat contractul de finanțare pe Programul Operațional Regional, de către primarul Constantin Ana și directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat.

“Centrul de zi pentru persoane vârstnice” va costa 2.276.000 de lei. Clădirea va fi amenajată în întregime cu: birouri administrative, cabinet de consiliere și sală întreținere fizică la parter, sală de lectură, sală de pictură, sală de informatică și sală multimedia la etajul I și o sală de festivități, una de jocuri și câte una pentru tricotat și meșteșuguri specifice zonei, la etajul II, conform explicațiilor primarului Constantin Ana. Centrul va avea în organigramă 10 posturi.

În perioada 2016 – 2018, Primăria Pucioasa a depus, pentru finanțare, proiecte în valoare totală de 130 milioane de euro, în condițiile în care bugetul de dezvoltare al orașului este de numai 16 milioane de lei în 2018. “Suntem, totuși departe de nevoie oamenilor, astăzi. Nimeni nu mai are răbdare. Eu îi înțeleg! Nu am știut cât de greoaie vor fi etapele acestor proiecte. Dar nu abandonez! Singura noastră șansă sunt fondurile europene” a spus edilul orașului Pucioasa.

“Centrul de zi pentru persoane vârstnice” este al doilea proiect pe POR semnat de Primăria Pucioasa. “Cu la fel de mult entuziasm va anunt ca in acest an vom depune încă 9 proiecte pe fonduri europene, pentru a rezolva alte probleme importante ale localității noastre” a scris Ana pe pagina sa de facebook.

 


Valeriana heidelbergcement


Gurmand + Raiman caleatargovetilor
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro