PUCIOASA: Primăria a semnat două noi contracte de finanțare pe fonduri europene în valoare de peste 13 milioane de lei

     Primăria Pucioasa a semnat, vineri, 8 martie, două noi contracte de finanțare, ambele în cadrul în cadrul POR 2014 – 2020 – Axa prioritară 5, Prioritatea de investiții 5.2 – Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban. Valoarea cumulată a celor două depășește 13 milioane de lei. Cele două proiecte au fost depuse în urma cu 18 luni, procesul de evaluare fiind extrem de lung. 

      Cu finanțarea europeană se va amenaja o zonă de agrement, prin reconveria unui teren degradat, în suprafață de 20250 mp, situat în lunca râului Ialomița. “Se vor amenaja pe o suprafață de peste 2 hectare de teren, o zonă de agrement și petrecere a timpului liber cu dotări sportive (piste de biciclete, skatepark, 2 terenuri de tenis, din care unul se transformă în patinoar în perioada de iarnă, minifotbal, badminton, vestiare), piscină, zonă de picnic cu foișoare, loc de fitness și loc de joacă pentru copii. De asemenea, se vor amenaja parcări pentru întreaga zonă de agrement și se va moderniza drumul de acces de 500 m lungime, inclusiv rețelele de utilități și canalul colector de ape pluviale.” a precizat edilul Constantin Ana.  Valoarea proiectului este de 12.229.790,79 lei, din care cota de cofinanțare a UAT Orașul Pucioasa este de 2%. 

      Cel de-al doilea proiect finanțat se referă la crearea unei grădini publice  prin demolarea unei foste centrale termice aflată în stare avansată de degradare, precu, și amenajarea terenului, în suprafață de 1.398 mp. Se vor amenaja  zone de joacă pentru copii, foișor, locuri de relaxare cu bănci de odihnă, împrejmuire, iluminat public . Investiția va deservi un cartier de 7 scări de locuințe colective, precum și întreaga strada Avram Iancu. Valoarea proiectului  este de 919.705,95 lei, din care cota de cofinanțare a UAT Orașul Pucioasa este de 2%. 

       Ambele proiecte au o perioadă de  implementare de 44 luni.

       Semnarea contractelor s-a făcut în prezența Ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb,  si a directorului al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia,  Liviu Musat.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro