Președintele Tribunalului Dâmbovița, pe lista celor care cer CSM să intervină pentru oprirea protestelor magistraților

Dragoș Popoiag – președintele Tribunalul Dâmbovița  se află pe lisa celor 30 de președinți și vicepreședinți de tribunale care cer CSM să oprească protestele magistraților. Sute de judecători din țară protestează față de modificările aduse Legilor Justiției.

VEZI și: Magistrații târgovișteni își suspendă activitatea și se alătură protestelor contra ordonanței 7 MOTIVELE

Modificari de esenta precum separarea carierei judecatorilor de cea a procurorilor ori reasezarea unor institutii din cadrul sistemului judiciar in matca lor fireasca au reprezentat solicitari constante ale intregului corp de judecatori, fiind in cele din urma preluate de legiuitor, prin intermediul CSM si transformate in lege.

Cu toate acestea, se constata ca ultima perioada de timp este marcata de o evolutie ingrijoratoare si neadecvata cu statutul de magistrat din partea unor colegi judecatori, care aduce grave prejudicii de imagine justitiei in ansamblul sau, acreditand in randul opiniei publice ideea unei justitii care nu mai poate ramane impartiala.

Astfel, indemnul la forme radicale de protest, suspendarea activitatii firesti a instantelor, instigarea la miscari de strada, dezinformarile constante, rostogolirea intentionata a unor neadevaruri nu au niciun fel de legatura cu activitatea si statutul de judecator“, se arată în apelul transmis CSM, al cărui semnatar este și președintele Tribunalului Dâmbovița.


Valeriana heidelbergcement
Iohanis
Paleologu
Paleologu

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro