Primar Pucioasa: „Nu cred că o să mai putem să plătim salariile decât luna asta”

Situaţie critică la Primăria Pucioasa! Primarul oraşului spune că, în lipsa unui ajutor guvernamental, funcţionarea instituţiei se află în mare pericol, pentru că bani pentru plata salariilor ar mai fi doar pentru luna aceasta, iar o situaţie asemănătoare se înregistrează şi la indemnizaţiile persoanelor cu handicap. Edilul mai reclamă faptul că spitalul din localitate, care este unitate medicală suport Covid 19, a secătuit bugetul local  de resurse importante. Mulţumirea primarului de la Pucioasa, Constantin Ana este că a reuşit să asigure cofinanţările pentru proiectele europene care sunt foarte importante  pentru comunitatea locală.

„Primăria nu mai are bani de funcţionare. Nu cred că o să mai putem să plătim salariile decât luna asta. O să vedem ce vom face, o să facem o rectificare bugetară, dacă o să avem ce să rectificăm, pentru că în momentul de faţă am oprit toate contractele pe care trebuia să le fac. Suntem într-un an electoral în care toată lumea măreşte turaţia motoarelor şi finalizează nişte proiecte începute. Eu nu am ce să finalizez, nu pot, abia am bani de cofinanţări, pentru că asta a fost ideea principală, să asigurăm finanţarea proiectelor europene, pentru că sunt cele mai importante şi cele care aduc cel mai mare plus comunităţii. Restul investiţiilor din bugetul local le-am stopat cu teama că spitalul şi situaţia creată acolo  ne va da peste cap.

La momentul de faţă încă avem un deficit imens pe partea de colectare a taxelor şi impozitelor locale, nu ştiu exact pe IVG dacă s-au colectat sumele aşa cum trebuia… Dacă mai punem şi suma cheltuită cu spitalul suntem total daţi peste cap. Nu ştiu cum o s-o scoatem la capăt, anul acesta, vă spun sincer. Nu o să mai avem bani nici pentru plata indemnizaţiilor persoanelor cu handicap, respectiv a salariilor însoţitorilor. Lucrurile sunt dramatice! Noi semnalăm permanent şi  Ministerul de Finanţe, şi CJD, trebuia făcută o rectificare, preşedintele meu de partid a anunţat, cu surle şi trâmbiţe, că va apărea o lege prin care UAT -urile vor fi sprijinite… Nu vreau să-l etichetez acum şi să spun ce cred eu despre acest demers care nu s-a finalizat şi ne-a lăsat plini de dezamăgire”, a declarat recent primarul oraşului Pucioasa, Constantin Ana, în cadrul unei conferinţe de presă.

 

 


Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro