Președintele CJD: ,,Sunt mulți factori externi care favorizează creșterea cazurilor Covid 19 în județul Dâmbovița’’

Distribuie:

Mai mulți factori externi au dus la explozia cazurilor de Covid 19… în județul Dâmbovița! Președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Alexandru Oprea pune acest fenomen și pe seama migrației dâmbovițenilor către locurile de muncă din afara județului.  Zeci de mii de persoane, 30% din forța de muncă activă, fac zilnic naveta către locurile de muncă din București și județele din jur, unde pericolul infectării este la tot pasul, mai ales că transmiterea este comunitară. O altă cauză externă este forța de muncă din străinătate care revine acasă, acum în perioada concediilor, și este vorba de oameni pe care nu-i testează nimeni la graniță și care ,,umblă și se mișcă brownian în întreg județul Dâmbovița.

,,Cred că mai mult de 30%  dintre oamenii care reprezintă forță de muncă activă în județul Dâmbovița se deplasează zilnic spre București sau spre județele limitrofe pentru a ajunge la locurile de muncă, iar multe dintre focarele înregistrate în județ au fost declanșate de persoane care au luat contact cu alte zone decât județul Dâmbovița… De asemenea, județul Dâmbovița înregistrează un număr foarte mare de persoane care au muncit în alte state europene, unde s-au înregistrat focare și vă dau exemplu Germania.

Din datele pe care le am eu peste 17.000 de persoane din județul Dâmbovița lucrează în industria prelucrării cărnii în Germania, în abatoarele Tonnies. Eu cred că o cifră, să zicem rezonabilă, de 10% dintre ei s-au reîntors în aceste luni, de concedii, se află acasă, nu-i testează nimeni la intrarea în România, nu-i testează nimeni în comunitățle în care s-au întors, umblă și se mișcă brownian în întreg județul Dâmbovița. Nu mai vorbesc de cei întorși din Italia, Spania, etc. Sunt mulți factori externi care favorizează creșterea cazurilor Covid 19 în județul Dâmbovița ’’, a semnalat recent președintele CJD, Alexandru Oprea.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro