Președintele CJD speră și la Centurile ocolitoare ale orașelor, după licitarea SF-ului Valahia Expres

Deși nu renunță la solicitarea reluării licitației pentru lărgirea la patru benzi a DN 71, președintele CJD, Corneliu Ștefan a salutat astăzi licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate necesar construirii „Valahia Expres”, noul drum care va lega Târgoviște de București. Acesta spune că proiectul face parte și din strategia sa, propusă în campania electorală. Corneliu Ștefan propunea în luna august un drum expres care să lege Tărtășești de Ulmi. O parte din traseul drumului propus de Ștefan este același cu cel propus acum de Ministerul Transporturilor.

Foto din Masterplanul propus de Corneliu Ștefan în campania electorală pentru președinția CJD

 

Imagine cu caracter ilustrativ. Traseul exact al drumului expres va fi determinat în cadrul contractului – sursa facebook Cătălin Drulă

Drumul Expres București -Târgoviște, proiect pe care, încă de anul trecut, l-am propus dâmbovițenilor, a prins rădăcini și este pus în practică acum de Ministerul Transporturilor. Pot spune că scoaterea la licitație a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru Drumul Expres București-Târgoviște reprezintă recunoașterea muncii depuse de echipa pe care o conduc la Consiliul Județean Dâmbovița.

Consiliul Județean Dâmbovița are deja scos la licitație și Drum de legătură la DN71 și limita de sud a comunei Tărtășești pentru creșterea accesibilității în zona urbană a orașului Răcari și către zona metropolitană București.

De asemenea, sper ca și celelalte proiecte propuse de mine, inele de Centură pentru municipiul Târgoviște, orașele Răcari, Fieni, Pucioasa și Găești, să fie puse în aplicare de Ministerul Transporturilor.

Pe de altă parte, îi anunț pe dâmbovițeni că nu voi renunța la proiectul de extindere, modernizare și reabilitare DN71 Bâldana-Târgoviște-Sinaia. Acest proiect este matur din toate punctele de vedere, sunt bani alocați pentru demararea lucrărilor, însă mai trebuie doar voință politică din partea actualilor guvernanți.” a precizat Ștefan.

Consiliul Județean Dâmbovița a aprobat, pe 22 decembrie, anul trecut, un proiect de hotărâre prin care se inițiază demersurile unui parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru ca CJD să se implice în construirea de șosele ocolitoare, în noul exercițiu financiar European. CJD speră să poată accesa fonduri europene și în parteneriat cu CNAIR să poată construi centuri ocolitoare la Târgoviște (inelul 2), Găești, Pucioasa, Fieni și Răcari. În total at fi vorba de 55 de km de drum: 18 la Târgoviște, 8 la Găești, 14 la Pucioasa – Fieni și 15 în zona Răcari.

Într-o primă etapă, Consiliul Județean Dâmbovița va realiza documentațiile tehnico-economice, la faza de studii de prefezabilitate, urmând ca, pe baza acestora și a scenariilor de lucru optimizate, să se definitiveze etapele de urmat și să se fundamenteze parteneriatul amintit, în cadrul OUG nr. 101/2020, finanțarea lucrărilor fiind posibilă în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) și de la bugetul de stat și local.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro