Prefectura Dâmbovița acuză mai multe primării că au acordat ilegal indemnizații

Prefectura Dâmbovița anunță printr-un comunicat de presă că a formulat acțiuni în contencios administrativ împotriva unor dispoziții ale primarilor sau hotărâri de consiliu din 16 localități ale județului. Prefectura consideră că s-au acordat drepturi salariale necuvenite.  

“În primul trimestru al anului 2020 , au fost identificate 35 de acte administrative emise de autoritățile locale (dispoziții ale primarului/ hotărâri ale consiliului local din Băleni, Brănești, Brezoaele, Buciumeni, Bucșani, Cobia, Comișani, Cândești, Dragomirești, Lucieni, Nucet,  Sălcioara, Tătărani, Voinești, Văleni-Dâmbovița) care încălcau prevederile legale în materie de acordare a indemnizațiilor cuvenite demnitarilor (primari/viceprimari)  sau a drepturilor  salariale ale funcționarilor.

 Pentru toate actele apreciate ca ilegale s-au formulat acțiuni în contencios administrativ, Tribunalul Dâmbovița  fiind învestit  cu solicitările de anulare a acestora.

Îi asigurăm pe această cale pe toți reprezentanții autorităților locale, dar si pe locuitorii județului Dâmbovița ca, în continuare, activitatea de control legalitate acte se va desfășura cu aceeași rigoare și imparțialitate,  supremația legii fiind un deziderat a cărui importanță a fost sporită de  declararea stării de urgență.”

 

Vom vedea, însă, care va fi decizia instanței de contencios.

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro