Părinții de la Ienăchiță, ignorați de primăria Târgoviște, din cauza presei!

Strânși la o discuție anunțată și convocată de Direcția tehnică a  primăriei Municipiului Târgoviște, reprezentanții Asociației de Părinți de la Colegiul Național Ienăchiță Văcărescu și conducerea școlii au așteptat mai bine de o oră ca să discute cu cineva din executiv. Problema lor este modul în care se execută, sau, mai spus, nu se execută lucrările de reabilitare de la unitatea de învățământ.

Colegiul Național “Ienăchiță Văcărescu” face obiectul unui proiect cu finanțare europeană în valoare inițială de 1.600.000 de euro:  98%, de la Uniunea Europeană, iar 2%  contribuţia locală. Contractul a fost semnat în luna martie a anului 2013 și urma să fie gata în martie anul acesta. Încă de la început, lucrările au avut probleme și au înregistrat întârzieri considerabile față de termenele stabilite în contract. În noiembrie 2013, societatea care a câștigat licitația GENICOM SRL din județul Argeș, a intrat în insolvență. Lucrările se desfășoară acum prin administratorul judiciar, cu subcontractorii din județul Dâmbovița. 

Colegiul „VIP”-urilor din Târgoviște a avut însă și alte probleme cu proiectul de reabilitare. Proiectul tehnic a fost revizuit pentru că era nevoie de  corectări ale proiectului inițial, la acoperiș, șape și ferestre, acestea din urmă nefiind prevăzute pentru a se deschide.

Ilie Valentin, președintele  Asociației de Părinți, a precizat astăzi pentru presă că problema este din ce în ce mai serioasă, elevii fiind nevoiți să învețe în schimburi, iar orele și pauzele au fost micșorate. În plus, spațiul și materialele cu care se lucrează nu sunt delimitate și securizate corespunzător, fiind potențiali factori de risc pentru elevi.

[youtube width=”600″ height=”400″ video_id=”Gq61tS6YR_c”]

Din păcate, după mai bine de o oră de așteptare, reprezentanții părinților, printre care și cei doi consilieri locali PNL: Alen Georgescu și Diana Diaconu, și conducerea școlii au plecat tot la fel cum au venit. Pe surse, am aflat că prezența presei a deranjat autoritățile, care nu se așteptau ca ziariștii să  afle de această întâlnire. Lucru incredibil în contextul în care discuția despre reabilitarea colegiului este una de natura publică și interesează întreaga comunitate, școala fiind una de top, iar, în general, elita târgovișteană își înscrie copiii la Ienăchiță. O asemenea atitudine sugerează că primăria ar avea ceva de ascuns. Sau dacă nu are, că gestionează prost subiectul.

Tot pe surse ni s-a comunicat că ar fi fost preprogramată  întâlnirea pentru săptămâna viitoare, sub pretextul că astăzi nu ar fi venit nici un reprezentant al constructorului. Asta deși reprezentantul Gazeta Dâmboviței, participant la întâlnire, a dat nas în nas cu unul din constructori pe scările primăriei. Noi ne anunțăm de pe acum prezența și la următoarea întâlnire, ca să nu mai fie nimeni luat prin surprindere.

ienachita-vacarescu-intalnire-parinti-primaria-targoviste

 

 

 

 

Primăria Târgoviște va demara procedurile pentru rezilierea contractului de lucrări de la Colegiul Național “Ienăchiță Văcărescu” în urma intrării în insolvență a societății care a câștigat licitația:  Conform contractului încheiat între părți, la articolul 25., pct 3, litera d, este stipulată rezilierea de drept în cazul procedurii de insolvență.

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 3 ganduri despre “Părinții de la Ienăchiță, ignorați de primăria Târgoviște, din cauza presei!

 • 10 octombrie 2014 at 18:37
  Permalink

  datorita parintilor si puterii presei au fost ridicate in final gunoaiele din curtea scolii

  Reply
 • 7 octombrie 2014 at 17:14
  Permalink

  Eu cred ca cei doi consilieri trebuie judecati…ei sunt in incompatibilitate,nu pot fi in acelasi timp si consilieri si parinti.In ceea ce priveste scoala neterminata,dvs credeti ca cineva a sperat sa fie terminata la timp?? Pai de ce?? Are dreptate Camelia,parintii trebuie s-o repare,ca doar este democratie..unii pleaca cu banii,offshore,pentru ca este la moda,si vin parintii,afterschool,tot la moda,sa repare ce-a ramas,ce a mai ramas.Este nevoie de legii,si de respectarea lor,este nevoie de justitie,sa indrepte neregulile ce se fac,este nevoie de oameni responsabili.Ceea ce nu mai existain Targoviste,in Romania,,sunt plecati „offshore”.

  Reply
 • 7 octombrie 2014 at 15:06
  Permalink

  rusine pt tot ce se intimpla la acest liceu , toti politicienii au invatat la acest liceu , unii au copiii acum in aceasta scoala.
  Este inadmisibil ce se intimpla , mergeti si filmati grupurile sanitare si nu o sa va vina sa credeti.
  Cat despre presedintele comitetului de parinti …..mai bine si ar da demisia.
  Este nevoie de multa vointa si implicare din partea tuturor!

  Reply

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro