Orașul Pucioasa va beneficia de iluminat stradal “inteligent”, cu ajutorul fondurilor europene

„Sistem de iluminat eficient în orașul Pucioasa”, un proiect cu valoare de 8.277.211 lei, a fost semnat săptămâna trecută la sediul primăriei Pucioasa.  Prin această investiție se urmărește modernizarea sistemului de iluminat public, pe o lungime de 65 de km, numărul total de străzi incluse in proiect fiind de 145.

Investiția are ca scop creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat și constă în implementarea unui sistem de telegestiune inteligentă de tip Smart Lighting, folosirea unor surse de iluminat de tip led (peste 2000) cu element optic reglabil, asigurându-se astfel un nivel precis de lumină la locul și momentul potrivit, reducând astfel consumul de energie electrică cu 50%.

Tot sistemul acesta cuprinde un sistem nou de telegestiune, niște lămpi inteligente cu o putere care pleacă de 26 wați și ajunge la 151 wați. Sistemul este în așa fel gândit încât intensitatea luminii să țină cont de traficul de persoane, de mașini, de anotimp, de condițiile meteo, de luminozitatea de afară, în așa fel încât să avem o lumină constantă și eficientă în orice moment al zilei și în orice anotimp, repet, pornind de la ideea de eficiență și de reducerea consumului de energie electrică. Așa că pe o distanță de 65 de kilometri vom înlocui peste 2000 de lămpi, sistemul de telegestiune va fi cel mai modern și cel mai actual din punct de vedere al cerințelor atât a celor de la Electrica, cât și ale noastre, ca beneficiar. Aceste lămpi asigură și direcționalitate și poluare redusă a luminii, deci din punct de vedere al cerințelor Uniunii Europene acest proiect este la zi cu toate standardele și toate condițiile impuse. În același timp însă ne propunem pentru singura zonă rămasă fără iluminat public în orașul Pucioasa, zona Mușa, pe DJ 710, să completăm noi sistemul de iluminat dintr-o investiție a Consiliului Local în așa fel încât să acoperim cu adevărat toate nevoile orașului, cât și a celor care tranzitează orașul nostru, din punct de vedere al siguranței… Este un proiect pe care cred că îl vom implementa foarte repede. Este un proiect acre ne aduce satisfacție foarte mare pentru că a fost foarte greu, Ghidul de finanțare nouă ni s-a părut complicat, drept pentru care nu sunt foarte mulți beneficiari care au aplicat pentru asemenea proiect. Dar iată că am îndeplinit toate punctele Ghidului și astăzi suntem printre fericiții beneficiari ai unei asemenea investiții”, a precizat primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana.

Contractul a fost semnat de către Liviu Mușat, directorul ADR Sud Muntenia:

Astăzi semnăm un contract important, nu neapărat prin valoare, ci prin ceea ce va face pentru orașul Pucioasa. El va veni să completeze, după părerea mea, într-un mod fericit celelalte proiecte legate de problemele urbanistice ale orașului. Va avea o componentă importantă de reducere a consumului și implicit a cheltuielilor cu energia electrică. Sunt convins că cele 48 de luni pe care le-a trecut echipa de scriere a proiectului la început vor fi mult condensate așa încât proiectul să intre în serviciul public cât mai repede. Recunosc că chiar dacă nu de puține ori întrebările, situațiile pe care le ridică cei de la Pucioasa ne solicită, ne-am bucura să vedem această preocupare în mult mai multe locuri din regiune și sperăm ca exemplul de la Pucioasa să se propage prin cât mai multe UAT-uri din regiune”, a apreciat directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro