Nicolae Ivășchescu (PMP): Numărul locuințelor pentru tineri trebuie să crească semnificativ

Liderul PMP Dâmboviţa, Nicolae Ivăşchescu, cere parlamentarilor să se implice în problema locuinţelor pentru tineri din municipiul Târgovişte. Acesta crede că în lipsa locuinţelor, tinerii vor alege, tot mai mult, să părăsească Târgoviştea.

Nicolae Ivășchescu, președinte PMP Dâmbovița: Lipsa unei locuințe proprii este, după lipsa locurilor de muncă, una din cele mai acute probleme pe care tinerii cu care am stat de vorbă în Târgoviște. Pentru mine este e neînțeles cum într-un oraș care de 8 ani are la conducere primari și viceprimari foarte tineri, problemele acestei categorii de vârstă sunt practic ignorate. Și atunci la ce să mai sperăm într-o dezvoltare a municipiului Târgoviște? Cine să facă dezvoltarea dacă tinerii vor pleca spre zone care economic și social le oferă confortul unui trai decent?

Mi se pare de neconceput faptul că în cartierul Tineretului din zona Sagricom atâtea imobile sunt lăsate în paragină din 2009. Sunt sute de apartamente și garsoniere în care ar trebui să locuiască tinerii târgovișteni. Am luat și eu act, alături de ei, de promisiunile repetate privitoare la construcție, în condițiile în care sunt mii de tineri care au nevoie de o casă. Dacă promisiunile ar avea pereți și acoperiș, astăzi toți tinerii de pe listele de așteptare ale ANL ar avea avea o locuință.

Consider că e o datorie prioritară a parlamentarilor județului de a pleda, cu toate instrumentele legale de care pot uza, pentru a debloca situația finanțărilor pentru acest tip de investiții, în condițiile în care municipiul Târgoviște are doar 500 de unități locative destinate tinerilor. Numărul acestora trebuie să crească semnificativ în perioada imediat următoare, altfel vom avea o mare problemă.

În municipiul Târgovişte sunt în construcţie, în diverse stadii, 8 imobile ANL, încă din anul 2009. Societatea care lucra a intrat în procedură de insolvență, după ce primise de la ANL aproximativ 70% din valoarea contractului de lucrări, dar a efectuat doar 40% din obiectiv.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

: 2 ganduri despre “Nicolae Ivășchescu (PMP): Numărul locuințelor pentru tineri trebuie să crească semnificativ

  • 14 octombrie 2016 at 14:23
    Permalink

    alo!domu’,isvaschesu.din 2009 sunt in paragina?pai puterea nu era la pdl?actulul pmp.pai ce-au facut?deci”bla,bla,bla”.

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro