Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3663
7-12-2021
centura municipiul targoviste

Luna viitoare se reiau lucrările la Centura Ocolitoare a Municipiului Târgovişte

     Primăria Târgovişte va semna săptămâna viitoare contractul de lucrări pentru restul de executat al proiectului de reabilitare al şoselei de centură a Municipiului Târgovişte. Primarul interimar Cristian Stan a declarat presei că va semna ordinul de începere al lucrărilor imediat după semnarea contractului.

     Lider de asociere este conform singurei ofertei depuse  SC Good Prod SRL, din Zalău, județul Sălaj, în asociere cu CK – 13 PATSTROY JSC din Bulgaria, parte a “CK-13 Holding”. Liderul de asociere a anunțat și doi subcontractori. Unul este CONSINIT SRL şi cel de-al doilea SC Drum ART SRL.

VEZI CINE SUNT ACESTE FIRME ŞI LA CE PROIECTE AU LUCRAT

       Conform managerului de proiect, Dana Popa, lucrările ar urma să demareze concomitent pe trei fronturi, cu grad 0 de realizare în acest moment: dublarea podului Teiş, asfaltarea pe Calea Ialomiţei şi canalizarae în zona Bazei de Agrement. Mai sunt multe alte lucrări de executat, prezentate în situaţia de mai jos.

 centura

     Conform primarului interimar Cristian Stan, scopul administraţiei este aducerea proiectului la 80% până la finele anului. În acest moment gradul de realizare este de 27%. Pragul de 80 de procente este unul necesar, în contextul apariţiei unor informaţii conform cărora România va mai primi posibilitatea de a deconta lucrări europene şi în primele 6 luni ale anului viitor, dar doar în cazul acelor proiecte care depăşesc ca stadiu de realizare 75%. Asta ar permite finalizarea centurii pe finanţarea europeană nerambursabilă. În caz contrat, primăria municipiului va fi obligată să suporte din fonduri proprii finalizarea proiectului.

primarie targoviste

    Lucrările de reabilitare şi modernizare a drumului de centură a municipiului Târgovişte sunt finanţate prin Programul Operaţional Regional (POR) Până acum s-au decontat 15 milioane de lei. Pentru noua procedură, cu proiect tehnic revizuit, a rezultat un rest de lucrări de 51 de milioane.

    Contractul de finanțare al proiectului fost semnat în februarie 2009. Iniţial, partea de execuție ar fi trebuit finalizată în luna august 2012, dar  a fost reziliat contractul de execuție de lucrări încheiat cu  CAST SRL, câştigătoarea contractului de lucrări, la cererea societăţii. Licitația  fost reluată în 2013, restul de lucrări de executat fiind câștigat de Tehnologica Radion. Doar că firma a intrat în insolvență şi  nu a mai putut să susținut garanția de participare, iar oferta lor, deși câștigătoare, a fost  invalidată. Procedură de relicitare a fost întârziată timp de aproape 2 ani, abia săptămâna viitoare urmând să fie semnat un nou proiect.

Distribuie:

2 thoughts on “Luna viitoare se reiau lucrările la Centura Ocolitoare a Municipiului Târgovişte

  1. Ca sa se implineasca visul domnului ionut Savoiu – drum expres A1-A3 prin Targoviste si primaria targoviste ar trebui sa-si gandeasca strategic investitiile pe inelul de centura. Din pacate sperand ca podul de la Teis peste ialomita (pod nou) se relizeaza pana la 30 mai 2016. inseamna sa visezi „cai verzi pe pereti”. Executivule ! !! repara domnule pasajul peste calea ferata de la Petru Cercel si vom avea un sector de centura pe 4 benzi functional.. DN 71. – DN72 (Gaesti). Cat timp mai traieste ceva in Platforma Industriala Sud acesta este sectorul de centura cu traficul cel mai intens. Sfat gratis. –

  2. Tot plombari? Tot lucrari de mantuiala? Podul (partea scoasa din uz) va deveni obiectiv istoric turistic? Penibil!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media