Vin bulgarii să facă centura Târgoviștei! Liderul român al asocierii e o balastieră

Deși au fost interesate și au făcut vizita în teren mai mult de 11 firme, una singură a rămas în cursa pentru Centura Municipiului Târgoviște,  finalizând procedura legată de ofertă.  Este vorba despre o firmă din județul Zălău în asociere cu una din Bulgaria, care au anunțat și doi subcontractori din Zălau, respectiv București. Procedura de atribuire a contractului de lucrări este în desfășurare și vom vedea dacă această asociere va primi contractul de lucrări pentru unul din cele mai importante proiecte al municipiului, cu risc major de neimplementare.

centra municipiului targoviste lucrari

            Gazeta Dâmboviței a căutat pentru dumneavoastră cine sunt cele  firmele care vor să ne facă centura

Lider de asociere este conform ofertei depuse, SC Good Prod SRL, din Zalău, județul Sălaj. Conform datelor preluate de pe mfinanțe.ro de către portalul firme.info –  SC Good Prod SRL are ca tip de activitate principală: activități anexe pentru extracția mineralelor. Forma este înființată în 1994 și a avut, în 2013, 2 angajați conform acelorași surse,  o cifră de afaceri de 51.000 (510 000 milioane lei vechi), cu un profit net de 3400 de lei (34 de milioane de lei vechi). Totuși după 20 ani de existență, Good Prod nu are atribuită nici o lucrare în SEAP, Centura Municipiului Târgoviște fiind, în eventualitatea atribuirii lucrării către Good Prod, prima lucrare a societății, care pare mult peste posibilitățile acesteia. Amintim că proiectul centurii înseamnă lucrări de 88 de milioane, iar Good Prod avea în 2013 o cifra de afaceri de 51.000 de lei. Nu există date mai noi pe portalurile cu informații din domeniu.

centura targovistei lucrari good prod srl

 

Firma Good Prod SRL eeste o balastieră, conform listei publicate de Ministerul Mediului, cu societățile certificate pentru extragerea de agregate minerale.  În ultimii ani firma figurează ca subcontractor la câteva proiecte importante. De exemplu, Inelul de centură al municipiului Satu Mare, unde lider este…firma Consinit, care apare că subcontractor la Târgoviște. Adică cele două fac o rocadă la Târgoviște: Good Prod devine lider și Consinit Subcontractor. Good Prod figurează ca asociat alături de liderul Euriteh SRL Oradea, într-un contract semnat la începutul acestei luni pentru construirea staţiei de tratare mecano-biologică (TMB) din Oradea.

centura municipiului targoviste

Asociatul bulgar este în schimb, una dintre cele mai mari companii bulgare de constructii. CK – 13 PATSTROY JSC face parte din “CK-13 Holding”. Conform revistei Capital Bulgaria din Bulgaria, “CK-13 Holding” lucrează în principal pe proiecte de infrastructură și are în portofoliu metroul din Sofia, autostrada “Lyulin”, modernizarea rețelei feroviare din Republica Macedonia și  în consorțiu cu “Trace Group” a câștigat licitația pentru construcția de secțiune de autostradă “Trakia” din Stara Zagora la Nova Zagora.

firma centura targoviste

Liderul de asociere a anunțat și doi subcontractori. Unul este CONSINIT SRL, o firmă tot din Zalău, specializată de data aceasta în lucrări de constrcuții. Conform presei din județ firma de construcții zalăuană a participat alături de o asociere străină la licitația pentru construcția tronsonului Gilău – Nadășelu. Firma construiește și hala agro – alimentară din Zălău. Conform datelor publice în 2013, firma avea doar 20 de angajați.

centura municipiului targoviste

 

Ultima firmă prezentă în ofertă, SC Drum ART SRL este o firmă din capitală. Activitatea principală constă în construcția de autostrăzi, drumuri, aerodroame și baze sportive; reparații, modernizări, consolidări, reabilitări și extinderi în domeniile: construcții rutiere, construcții aeroportuare, construcții civile și lucrări de artă. Cel mai probabil a fost cooptată având o importantă experiență la realizarea de poduri, iar în  proiectul de centură al municipiului trebuie reabilitate mai multe poduri și construit unul nou. Conform datelor de pe mfinanțe.ro, Drum Art avea în 2013, 9 salariați, o cifră de afaceri de peste jumătate de milion de lei, dar cu pierderi de peste 700 000 de lei.

centura municipiul targoviste

 

        Modernizarea şi reabilitarea Drumului de centură este un proiect finanţat prin Programul Operațional Regional 2007- 2013, Axa prioritară 2 – Îmbunătățirea infrastructurii de transport regionale şi locale”, Domeniul major de intervenție 2.1 – „Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane – inclusiv construcţia / reabilitarea şoselelor de centură”. Valoarea totală a proiectului este de 88,7 milioane lei, dintre care 70,2 milioane de lei sunt nerambursabili. Câştigătorul licitaţiei a fost declarată Asocierea: S.C. CAST S.R.L. – lider asociere, împuternicit, S.C. TRANS BITUM S.R.L., CARENA SpA IMPRESA DI COSTRUZIONI. Acest contract  a fost reziliat tot în 2012. Licitația  fost reluată în 2013, restul de lucrări de executat fiind câștigat de Tehnologica Radion. Doar că firma a intrat în insolvență, iar administratorul societății are și alte probleme legale, statul instituind sechestru. În acest condiții, Tehnologica Radion nu a susținut garanția de participare, iar oferta lor, deși câștigătoare, nu mai e valabilă. Stadiul de realizare al proiectului este de 27%.

            Conform manegerului de proiect, la acest moment documentatia de atribuire lucrări – rest de executat, a fost publicată în SEAP la data de 20.01.2015. Procedura de achiziţie este iniţiată, fiind în curs de derulare.

Din proiect fac parte următoarele lucrări:

• Reabilitarea sistemului rutier existent în lungime de 13,808 km, pe zonele în care drumul are 4 benzi de circulație şi lărgirea zonelor de drum cu 2 benzi de circulație la 4 benzi acolo unde este posibil fără lucrari suplimentare, pe următoarele tronsoane: Str. Petru Cercel, Str. Laminorului, Str. Calea Campulung şi Bd. Eroilor, Str. Aleea Sinaia, Str. Aleea Mânăstirea Dealu, str. Magrini, str. Caramidari (com. Răzvad) – ramura Valea Voievozilor, Str.Calea IalomiŃei (Canalului)

• Reabilitarea Pasajului superior Petru Cercel

• Modernizarea – dublarea podului rutier peste Râul Ialomița la Teiş, prin executarea unui po nou, în aval de cel existent pentru două benzi de circulație şi extinderea la 4 benzi de circulație a porțiunii de drum cuprinse între acest pod şi Pasajul DN 71.

• Reabilitarea Pasajului superior pe DN 71 în Zona Târgovişte Nord;

• Reabilitarea Podului rutier peste Raul Ialomița la Valea Voievozilor;

• Realizarea unei rețele de canalizare pluvială şi unitară;

• Reabilitarea trotuarelor pe tot traseul inelului de centură şi execuția unor trotuare noi

• Reabilitarea sensurilor giratorii şi a drumurilor laterale

 

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Un gand despre “Vin bulgarii să facă centura Târgoviștei! Liderul român al asocierii e o balastieră

  • 23 martie 2015 at 6:02
    Permalink

    să zicem că se atribuie – şi n-ar fi rău, că e vitală – dar proiectul, sau ce a mai rămas din el, permite finalizarea, sau iar adiţionale cu bomboana pe colivă studiu suplimentar de fezabilitate?

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro