La Fierbinți, o sală de sport aduce bucurie și speranță pentru sute de copii (GALERIE FOTO)

 

Și am aflat asta întâmplător, pentru că elevii și profesorii de aici au găsit de cuviință să nu se laude. În ultimul an, mișcarea sportivă de la Șelaru a cunoscut cei mai buni ani ai săi de după ’89 încoace. Contribuie la asta o sală de sport ridicată printr-un program susținut de Ministerul Dezvoltării Regionale.

Sala este una dintre investițiile cele mai hulite de opozanții actuali ai administrației locale, condusă de primarul Florian Duțică. „Ce ne trebuia nouă sală de sport”, se vociferează pe la colțuri, între o țuică și o bere. Banii ar fi fost mai buni pe băutură.

De cealaltă parte, sunt elevii și profesorii. O dată cu sala, s-a înființat și Asociația Sportivă Tinerețea Ferbinți. Sufletul ei este directorul școlii, Niculina Miți, profesor de sport. Predă la Fierbinți din 1984, de când a terminat școala. Ne-a spus cu entuziasm, aproape copilăresc, că “sala de sport e mană cerească. N-am îndrăznit să visez la așa ceva pentru Fierbinți. Îmi pare rău doar că mă îndrept spre pensie”. În ultima zi a Şcolii Altfel sala de la Fierbinți a găzduit o competiție între copiii de aici și cei ai Școlii din Slobozia de Argeș. Elevii s-au întrecut la fotbal de sală, la două categorii de vârstă: clasele V-VI și VII-VIII, la handbal, fete și băieți. La fotbal, fierbințenii s-au dovedit mai buni decât colegii lor din județul vecin, scorul fiind 4-2, respectiv 3-1. La handbal, lucrurile au stat invers, atât la fete, cât și la băieți, învângând oaspeții din Argeș.

Copiii se vor întrece din nou, la începutul lunii mai, când Șelaru va găzdui o competiție interjudețeană, cu echipe din Dâmbovița, Argeș, Giurgiu și Teleorman. Astfel de întâlniri au devenit periodice odată cu apariția sălii. “Aici se cresc și se selectează valorile”, spune profesoara Niculina Mițu.

Cu visul de a deveni mari sportivi, fotbaliști sau handbaliști renumiți, sute de copii se întrec lunar în competiții sportive, într-una dintre cele mai mari sărace localităţi ale ale județului. Lor le trebuie cu adevărat sala de sport!

Gazeta Dâmboviței îi felicită pe toți acești copii inimoși și pe profesorii lor și le urează succes. Să auzim de voi în competițiile naționale!

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro