La Bezdead, începe cadastrarea gratuită pentru terenurile situate în extravilan

Distribuie:

În localitatea Bezdead  s-au demarat acțiuni  de realizare a  lucrărilor sistematice de cadastru pe sectoare cadastrale în vederea înscrierii imobilelor în cartea funciară, conform OUG 35/2016, pentru modificarea Legii cadastrului și a publicității imobiliare nr 7/1996.

Primele lucrări vor fi realizate în punctul “Valea Bârzii”, situat în extravilanul comunei Bezdead, sat Bezdead, județul Dâmbovița.

Primarul localității, Teodora Anghelescu, spune că este un pas important pentru Bezdead, mai ales că vor urma multe alte proiecte ce vor depinde de cadastrare.

Edilul spune că procesul va fi mai greu în cazul proprietăților care nu au clarificată situația proprietarului, dar speră să se rezolve și aceste cazuri.

Programul Național de Cadastru și Carte Funciară 2015-2023 este cel mai important proiect pe care Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiară (ANCPI) îl derulează de la înființare. PNCCF înseamnă realizarea cadastrului în întreaga țară, fără costuri pentru cetățeni, persoane fizice și juridice. Pentru ca lucrările de cadastru să fie găbite, anul trecut, a fost modificată legislația astfel încât, în cadrul PNCCF, orice primărie poate solicita de la ANCPI bani pentru cadastru general. Mai exact, prin Ordonanța de Urgență nr. 35/2016, li s-a permis primăriilor să inițieze lucrări de înregistrare sistematică la nivel de sector cadastral în extravilan. Prin excepţie, în unităţile administrativ-teritoriale în care nu sunt terenuri în extravilan, lucrările de înregistrare sistematică pot fi demarate la nivelul sectoarelor cadastrale din intravilan.

 

 

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro