Încep lucrările pentru noile staţii de epurare de la Găeşti şi Titu

Astăzi, la sediul primăriei Titu a fost semnat contractul de lucrări la sursele de apă şi staţiile de epurare ale oraşelor Găeşti şi Titu, parte a proiectului de extindere şi reabilitare a infrastructurii de apă şi apă uzată a judeţului, demarat pe fonduri europene de către Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa. Contractul are o perioadă de execuţie de 18 luni, urmată de o perioadă de notificare a defectelor de 12 luni şi  presupune execuţia a 5 puţuri noi de captare a apei, complet echipate şi împrejumite la găeşti, 2 rezervoase noi de apă la gospodăria de apă Parc – Găeşti şi reabilitarea şi extinderea staţie de epurare din localitate. Aceasta a fost construită în 1969, fiind total depăşită atât tehnologic, cât şi în privinţa capacităţii. “Nu am fi reuşit niciodată să facem o asemenea lucrare pe fondurii proprii. La final vom avea cheltuieli mai mici şi eficienţă mai mare” a spus la semnarea contractului primarul Găeştiului, Dan Iacobuţă.

Pentru Titu, proiectul presupune extinderea actualei staţii de epurare. Aceasta a fost modernizată în urmă cu cîţiva ani din fonduri locale, dar se urmăreşte aducerea la parametrii impuşi de Uniunea Europeană, aşa cum a precizat primarul localităţii Traian Niculae. Lucrarea va fi executată de o asociere de firme româno- spaniole: Rotary Construcţii şi COMSA. “Sunt bucuros că avem în sfârşit o veste bună în zona de sud în ceea ce priveşte proiectele Companiei de Apă, după veştile proaste pe care le-am primit în cursul anului trecut când s-au reziliat contractele de execuţie la reabilitarea reţelelor din zonă. Această veste bună sunt convins că ne va duce la modernizarea sistemului de alimentare apă care va avea un impact în creşterea nivelului de viaţă, un impact direct în exploatarea efecientă a sistemului şi bineînţeles alinierea la cerinţele  de mediu ale Uniunii Europene. Sper că acest proiect va avea un impact şi asupra economiei locale prin angajarea forţei de muncă locale.” a declarat în cadrul evenimentului deputatul de Titu, Ionuţ Săvoiu.

La semnarea contractului a fost prezent şi preşedintele CJD Adrian Ţuţuianu. Acesta le-a solicitat celor două firme să-şi deschidă punte de lucru în localităţile în care vor lucra, în aşa fel încât impozitele pe salarii să ajungă în bugetul localităţilor, ajutându-le financiar.

În cele două localităţi, la finalul anului trecut au fost reziliate contractele de lucrări pentru reţelele de canalizare, din cauza constructorilor care nu au respectat termenele contractuale. În prezent Compania de Apă relicitează cele două proiecte.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro