Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021

Gafă impardonabilă a primarului Cristian Stan, în deplasarea la Castellon

Primarul Târgoviștei se află zilele acestea într-o delegație din al cărui program fac parte vizite în Spania și Italia. Cristian Stan, alături de viceprimarul Cosmin Bozieru, șeful poliției locale, Gheorghe Dinu și alte persoane reprezentând CJD, s-au întâlnit cu reprezentanții primăriei din Castellon de la Plana, dar și cu români aflați în orașul spaniol.  Scopul declarat este înfrățirea cu Castellon, deși în deja celebrul raport al Poliției Locale Târgoviște, și această înfrățire a avut loc.

Am hotarat impreuna demararea concomitenta a procedurilor administrative in vederea infratirii celor 2 orase, astfel incat in cel mai scurt timp acest lucru sa se realizeze. – Cristian Stan, 23 august 2016

Grăbit să-și povestească impresiile de călătorie pe facebook, Cristian Stan este autorul unei gafe impardonabile, care arată superficialitatea cu care, în general, clasa politică tratează fenomenul diaspora.

Consider ca puternica comunitate romaneasca din zona, care cuprinde foarte multi targovisteni, ar trebui sa joace un rol mult mai activ in viata sociala, politica si administrativa din Castellon.  Este nedrept ca romanii nu au nici macar un singur reprezentant in consiliul local din Castellon, in conditiile in care reprezinta cea mai numeroasa comunitate de straini, respectiv aproximativ 10% din populatie. – Cristian Stan, 26 august 2016

Fals! Dacă primarul sau măcar unul din cei 50 de pesediști care s-au grăbit să distribuie postarea, cel mai probabil pentru a își arată profundul atașament față de acesta, ar fi luat în serios comunitatea de români din Castellon ar fi știut că există un român consilier local la Castellon de la Plana. Nu orice român, ci unul născut la Târgoviște, absolvent al liceului Vladimir Streinu din Găești. Numele său este Manuel Gabriel Păduraru Ionete și a fost vedetă în 2015, în Spania, fiind primul român ales consilier municipal în acest oraș important la Spaniei. Nu a fost publicație din țară sau din diaspora spaniolă care să nu titreze momentul istoric al alegerii acestuia ca și consilier municipal. Câteva exemple:

Realitatea TV: Premieră în Spania: Un român a fost ales în funcția de consilier local în municipiul Castellonimage-2015-06-19-20244220-70-manuel-paduraru

Hotnews: Un româna fost ales consilier local în Castellon

Românul.eu: PRIMUL CONSILIER ROMÂN LA PRIMĂRIA DIN CASTELLON

 Acesta este membru al grupului politic (de centru) Ciudadanos – Partido de la Ciudadania, fiind unul dintre cei 4 consilieri ai acestui grup aleși de cetățenii orașului să îi reprezinte, fiind totodată unul din fondatorii partidului în Castellon. Manuel Gabriel Păduraru Ionete are 36 de ani și a emigrat în 2005.  CV-ul, precum și declarația de interese și de avere se găsesc pe site-ul primăriei din Castellon de la Plana: castello.es. Deocamdată pe pagina primăriei nu am găsit nimic despre delegația târgovișteană.

Sunt primul consilier străin (român) din istoria municipiului și sunt mândru că pot merge cu fruntea sus pe stradă, fără să îmi fie rușine că sunt român și sper din toată inima să pot contribui la îmbunătățirea vieții tuturor cetățenilor acestul oraș, și, de asemenea, să particip la coagularea comunității românești de aici, care, din nefericire, nu are o identitate bine definită și are suficiente probleme de integrare” – Manuel Gabriel Păduraru Ionete după alegerea sa în iunie 2015.

Manuel Gabriel Păduraru, în ședința de plen a consiliului din Castellon
Manuel Gabriel Păduraru, în ședința de plen a consiliului din Castellon

Mai mult, că tot a fost edilul Stan flancat de fizicul șefului poliției local, Manuel este absolvent al Școlii de subofițeri de poliție de la Câmpina.  A fost translator  în Comisariatului politiei din Castellon, dar și instanțe, fiind absolvent de drept.

De altfel, românul are o bună imagine și inițiativele sale sunt des reflectate de presa locală. Cei interesați de activitatea sa pot accesa publicația online castelloninformacion.com . De exemplu, pe 10 august 2016, presa spaniolă scria despre demersul consilierului municipal Pădurau care cerea administrației să verifice starea clădirii care adăpostește o asociație ce sprijină persoanele fără adăpost.

P.S.: FOTO. Delegația târgovișteană la primăria Castellon de la Plana, în sala în care se desfășoară ședințele de plen. Nu vi se pare că  a doua persoană din dreapta primarului Târgoviștei seamănă cu Manuel Gabriel Păduraru?

14068605_1181496941872633_5607622753415570948_o (1)

stan castellon

distribuiri castellon

 

 

castellon cv consilier local castellon

Distribuie:

2 thoughts on “Gafă impardonabilă a primarului Cristian Stan, în deplasarea la Castellon

  1. să te mai miri atunci de ce în Târgoviște merg toate cu curu’n sus? nu!
    totul pentru sinecuriști, pentru GIO-PSD. 🙁
    atenție cînd vor afla dâmbovițenii de peste mări și țări că lui Corlățean i-a amușinat un post de senator de Dâmbovița.
    să nu descalece ăștia cu seceri, topoare și urzici pe aici după cel ce și-a bătut joc de ei la prezidențialele din 2014.
    nasol! 😉

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media