Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3664
8-12-2021

FOTO – În sfârșit, drum asfaltat până la Padina! CJD se apropie de finalizarea lucrărilor

       Bucegii dâmbovițeni sunt mai accesibili turiștilor prin asflaltarea DJ 713- 714, care face legătura cu drumul național Sinaia-Târgoviște. Cei 22 de km sunt în întregime asfaltați, lucrările continuând pe anumite porțiuni, pentru montarea balustradelor de protecție. Se caută și soluții tehnice pentru zonele în care  s-au produs alunecări de teren și e nevoie de consolidarea drumului.

        Zilele acestea a fost turnat stratul doi de asfalt în cadrul proiectului de asfaltare a DJ 713 – Sinaia (DN71) – Cabana Cuibul Dorului – Şaua Dichiului – Cabana Babele –un sector de drum de o deosebită importanţă pentru dezvoltarea turismului montan.  Lucrarea de pe Dichiu a început în 20 octombrie 2010, investiţia fiind în parteneriat cu judeţul vecin, 6,03 km din acest drum aflându-se pe teritoriul judeţului Prahova şi 9,97 km pe teritoriul judeţului Dâmboviţa. Termenul de finalizare era 2013, drumul urmând a fi terminat abia în acest an, cu o întârziere de aproape doi ani. Lucrarea este executată de o asociere formată din SC Cast SRL din Prahova, SC Trans Bitum SRL, SC Carena SPA Impressa di Constuzioni şi SC Socomiozo Construct SRL, tot din judeţul Prahova.

asflat dichiu 1

       În paralel, pe o investiție a Consiliului Județean Dâmbovița, s-a asfaltat bucată de drum dintre  DJ7 13 Dichiu și drumul asfaltat de Romsilva care începe de la coada lacului Bolboci. Bucata de la Zănoaga era neasfaltată, fiind un drum  pietruit. Din drumul de munte, mai sunt numai doi km de drum pietruit până la mânăstirea Peștera și încă cinci sute de metri până la telecabină.

asfalt munte (3) asfalt munte (2) asfalt munte (1)

 

 

Distribuie:

2 thoughts on “FOTO – În sfârșit, drum asfaltat până la Padina! CJD se apropie de finalizarea lucrărilor

  1. dar de drumul pana la cota 1000m ce are de spus dn presedinte peltic tutu…azi vazut cum arata drumul….cum arata judetul sub ” mandra ” sa pastorire…DEZASTRU…..am fos un asversar a lui „grasu ” dar regret si suspin dupa petioada acea in acre erau investiti in judet…indiferent de metida sau de modul in care aducea bani in judet…si tutu pelticu a avut guvernul lui…dar in judet NIMIC….a avut cei doi Manole ai lui…unul l.a si tradat …am pierdut 4 ani importanti pt judetz…Rusine pelticului !

  2. Strainii ar fi avut ocazia sa profite de salbaticie(si pe langa ocazie,era si cerere mare). SI noi am fi avut ocazia sa le luam banii. Ori,in schimb ati ales sa luam bani de la bucurestenii cu cateva sute de lei pe luna care vin sa bage manele la Bolboci si sa scuipe seminte. Si pt aceste cateva sute de lei pe care o sa le luati ati aruncat o galagie de bani. Usor,usor o sa se duca dracului si muntele(am vazut ca la bolboci is deja BLOCURI) si nu o sa mai luati nici macar sumele mici. Poate iarna,desi ma indoiesc ca se vor baga atatia bani in deszapeziri. Felicitari grasan al carui nume nici macar nu-l cunosc de la consiliul judetean dambovita.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo
soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media