DRAGODANA: Protest după ce au apărut primele cazuri de Covid-19, iar localitatea nu are apă

 

 

Situație deosebită la Dragodana unde a fost confirmată infecția cu Covid-19 la trei persoane din comună, toate angajate Arctic SA. Altele așteaptă rezultatul testului. Primele cazuri coincid cu lipsa apei. Două dintre cele 6 puțuri au probleme tehnice, iar apa nu ajunge în mare parte din comună. Așa că îndemnul medicilor „spălați-vă pe mâini” este imposibil de pus în practică.

Astăzi, mai multe persoane au protestat la stația de apă a localității, alături de primarul Gheorghe Sandu. Acesta a declarat pentru Gazeta Dambovitei că i-a rugat pe oameni să nu vină în număr mare, pentru a respecta regulile de distanțare socială, după ce a aflat că  în localitate se discuta de blocarea drumului pentru atrage atenția asupra lipsei apei. De asemenea, la protest au luat parte doar tineri pentru a-i proteja pe seniori.

Primarul comunei spune că rezolvarea situație stă în deciziile Companiei de Apă, către care primăria a făcut demersurile necesare. Rezolvarea, însă, întârzie. Unul din puțuri este nisipat, iar în cazul celui de-al doilea s-a ars pompa. Puțurile rămase nu fac fața consumului din localitate și pe fondul secetei și creșterii temperaturilor. Primarul comunei și oamenii cer o reacție cât mai răpidă, pentru intrarea în  normalitate.

În acest moment, apa este furnizată cu program, dar nu ajunge la toți abonații din cauza presiunii scăzute.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro