Directorul CNAIR a dat de greu în traficul din Găești. Din nou, se promite Centură Ocolitoare

Conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi-a propus să urgenteze demersurile pentru începerea într-un viitor cât mai apropiat a lucrărilor la Centura Găeştiului! Acest lucru a fost posibil după ce directorul CNAIR, Narcis Neaga a efectuat, de curând, o vizită de lucru în oraşul Găeşti şi a văzut, la faţa locului, cum stau lucrurile din punct de vedere al infrastructurii rutiere. Traficul infernal din localitate generat de tirurile care defilează în marş prin centrul oraşului, în lipsa unei centuri ocolitoare, l-a determinat pe directorul CNAIR să promită autorităţilor locale şi judeţene că Centura Ocolitoare a Găeştiului are toate şansele să fie adusă în actualul exerciţiu financiar, ştiut fiind faptul că aceasta este programată să intre la finanţare, conform Masterplanului de Transport, în perioada 2021 – 2030.

Primul proiect care trebuie urgentat este Centura Găeşti. Acesta este cuprins în Masterplanul de Transport, însă este prins în Programul de finanţare 2021 – 2030. Am sunat deja la Companie, încercăm să-l aducem în această perioadă de finanţare, pentru că avem Studiul de Fezabilitate gata făcut, avem acord de mediu… Colegii de la Companie au luat deja legătura cu colegii de la Ministerul Fondurilor Europene şi cât de curând vom avea un răspuns şi un eventual calendar pentru lansarea procedurilor de achiziţie publică în ceea ce priveşte Centura Găeştiului.

Vom proceda aşa cum am procedat şi cu alte tipuri de proiecte similare… Încercăm nişte proiecte de intervenţie, să le cumulăm, cum ar fi Centura Găeşti împreună cu eventual DN 71 Bîldana – Titu, să facem un pachet cu care să mergem la Comisia Europeană. În momentul în care avem un pachet sustenabil din punct de vedere economic şi financiar, Comisia Europeană întotdeauna ne-a aprobat… Colegii mei lucrează în acest sens, mai ales după vizita pe care am făcut-o în zonă şi am văzut că, într-adevăr, traficul este infernal la Găeşti. Este limpede că nu trebuie lăsată, pentru perioada de după 2021, trebuie cât mai repede trasă încoace pentru că în afară de faptul că produce un grad foarte mare de poluare în Găeşti, blochează şi dezvoltarea economică de acolo şi nu se poate aşa ceva”, a declarat, la Târgovişte, directorul general al CNAIR, Narcis Neaga.

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Un gand despre “Directorul CNAIR a dat de greu în traficul din Găești. Din nou, se promite Centură Ocolitoare

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro