Din nou am avut dreptate! Băieţii deştepţi care (NU) lucrează în Piaţa Mihai Viteazul ar putea pierde contractul

Deşi nu ne place să avem dreptate în astfel de cazuri, se pare că realitatea dă, din nou, dreptate publicaţiei Gazeta Dâmboviţei. În luna  august, Gazeta Dâmboviţei atrăgea atenţia asupra faptului că perspectivele ca proiectul refacerii Pieţei Mihai Viteazul din centrul municipiului să se încadreze în termenele contractuale sunt sumbre. Conform contractului, târgoviștenii ar trebui să se bucure de Piață în aprilie 2017. Spuneam în august că termenul este imposibil în situația de față.

În plus, la o verificare a firmelor, „CV-urile” acestora nu erau prea liniştitoare. Vedeţi în link-ul de mai jos, cine şi cu ce se ocupă firmele care au câştigat proiectul refacerii Pieței Mihai Viteazul din municipiul Târgoviște  care face obiectului unui contract public, în valoare de 1,690.538 lei plus TVA, adjudecat de Asocierea dintre SC MODUS CF SRL & REAL DESIGN TRUST.

Recent, primarul Târgoviştei, Cristian Stan ne-a confirmat temerile. Proiectul este la aproximativ 40%, iar primăria se gândeşte la reziliere .

Cristian Stan, primar Târgovişte: Nu am reziliat deocamdată contractul cu firma care a câştigat licitaţia,stan foto mic dar o să am săptămâna aceasta o discuţie cu reprezentanţii firmei. Eu cred, spre exemplu, că societatea Primăriei ar putea să termine lucrarea aceea în două luni, iar în condiţiile acestea, o să studiez posibilitatea faţă de noile prevederi din zona achiziţiilor publice să atribuim direct contractul societăţii Primăriei. Mă gândesc să fac tot ce pot pentru a finaliza acea lucrare, iar dacă asta implică rezilierea contractului, voi rezilia contractul….Lucrarea trebuie finalizată, potrivit contactului, la sfârşitul lui aprilie. Sunt în penalităţi faţă de graficul de execuţie pe care şi l-au asumat. Ei au mizat pe o suspendare a lucrărilor în această perioadă din cauza temperaturilor, cu care nu am fost de acord.

Gazeta Dâmboviţei a atras atenţia şi în momentul  atribuirii lucrării de reabilitarea a centurii Târgoviştei către asocierea SC Good Prod SRL și SK-13 Patstroy JSC că lucrurile erau putrede, liderul de asociere fiind o balastieră cu doi angajaţi, aşa cu puteţi citi mai jos. Se pare că, am avut dreptate şi asupra capacităţii acestei societăţi să finalizeze lucrarea, asta fără să fim specialişti în drumuri, iar astăzi primăria Târgovişte este obligată să termine pe bani publici acest proiect.

De unde rezultă clar că se impune o verificare foarte drastică a firmelor şi a activităţii lor, chiar o „carte neagră” a constructorilor care îşi bat joc atât de oameni, cât şi de autorităţi. În cazul Pieţei Mihai Viteazul, primăria Târgovişte are banii pentru finalizarea lucrării, dar nu are ce lucrări să deconteze pentru că cestea nu sunt efectuate.

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 2 ganduri despre “Din nou am avut dreptate! Băieţii deştepţi care (NU) lucrează în Piaţa Mihai Viteazul ar putea pierde contractul

  • 20 ianuarie 2017 at 7:32
    Permalink

    a propos: cine crezi că va fi mai prima gata, centura sau piațeta asta? 😉

    Reply

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro