TÂRGOVIȘTE: Ce băieți deștepți (NU) lucrează în Piața Mihai Viteazul!

Refacerea Pieței Mihai Viteazul din municipiul Târgoviște face obiectului unui contract public, în valoare de 1,690.538 lei plus TVA, adjudecat de Asocierea dintre SC MODUS CF SRL & REAL DESIGN TRUST. Primăria Târgoviște are banii, doar că nu are ce deconta pentru că firma a împrejmuit zona, a scos pavajul, iar de câteva săptămâni nu se mai vede țipenie de muncitor. Cum la Târgoviște suntem cam obișnuiți cu țepele, iată câteva date, deloc încurajatoare,  despe cele două societății care (nu) lucrează în Piața Mihai Viteazul.

SC MODUS CF SRL societate înființată în iulie 2005, cu sediul în București. Acţionarii ei sunt italienii Carmelo Ferrara şi Giovanni Caccamo care  mai apar asociaţi în câteva firmuliţe. Are ca obiect de activitate construcția de drumuri și autostrăzi. Conform datelor publice, în 2015 a avut 1 angajat. În schimb a câștigat proiecte pe sume importante, după cum reiese din presă:

 JURNALUL NAȚIONAL  – 15 iunie 2016  – Amenajarea Parcului Moghioroş, ultimul tun

“Licitaţia s-a finalizat pe data de 13 iunie, câştigătoare fiind desemnată firma Modus CF SRL din Bucureşti, care a fost şi singura participantă… Modus CF SRL, pare mai degrabă o săgeată a unor grupuri de interese, din jurul băieților deștepți din energie.”

CITYZEN.ro – 29 mai 2016 – Oferte neobișnuit de mici pentru refacerea Splai Bahlui mal drept

Printre participanții  cu ofertă mult sub valoare estimată a fost și asocierea: SC Modus CF SRL – SC Real Design Trust SRL – CRC SRL – Pagano Francesco SI Ferrara Carmelo, dar nu a fost declarată câștigătoare.

OBSERVATOR DE CONSTANȚA – 6 iulie 2016 – O nouă licitaţie cu un parcurs greoi la Administraţia Canalelor Navigabile

 O nouă ofertă sub valoarea estimată, de data aceasta câștigătoare:

“Valoarea estimată a fost de 622.000 de lei, licitaţie publică la care au participat doi ofertanţi, respectiv asocierea VIA CARPATIA CONSULT S.R.L. – INFRASISTEM PROIECT S.R.L. şi Asocierea S.C. MODUS CF S.R.L. – V.A.M.S.INGEGNERIA S.R.L. În urma derulării procedurilor, câştigătoare a fost desemnată firma Modus CF S.R.L. din Bucureşti care a venit cu suma finală de 510.218,75 de lei fără T.V.A., lucrările urmând să dureze opt luni.”

TÂRGOVIȘTE: HCL 321/18.12.2015 –  Consiliul local aprobă indicatorii economici pentri obiectivul „Reabilitare şi modernizare Piaţa Mihai Viteazul”.

Art. 1 Se aprobă indicatorii economici aferenți obiectivului „Reabilitare și modernizare Piaţa Mihai Viteazul”, după cum urmează:

Indicatori economici:

Valoare investitie : 2.477.147 lei (exclusiv TVA)

                                 C+M : 2.031.710 lei (exclusiv TVA)

Deci, SC MODUS CF SRL & REAL DESIGN TRUST câștigă la Târgoviște licitând, din nou, cu mult sub valoarea estimată: 2,477,147 – estimare / 1,690.538 –  sumă câștigătoare.

REAL DESIGN TRUST SRL – societate înființată în 2005, specializată în construcția de clădiri rezidențiale și nerezidențiale, cu 15 angajați în 2015. Aceeași firmă este specializată în servicii de productie publicitara: solutii foto-video, filme de prezentare, reclame publicitare, fotografie de produs, design de publicatii indoor si outdoor. Iată cele câteva informații din mediul on line despre proiectele câștigate de societate:

CEȚAVENCII.RO: Botoșaniul își face patinoar și plajă cu alunecoșii din dosare

Real Design Trust SRL, administrată de un domn pe nume Cezar Scumpu, nu este străină de afacerile din bani publici, cu toate că pînă în ultima vreme firma n-a dus-o prea bine. Pînă prin 2010, însă, societatea a bifat mai multe contracte, atît cu Primăria Capitalei, cît și cu cea a sectorului 2, condusă de Neculai Onțanu, unde se lipea la contracte în asociere cu SC Real Deco SRL, firmă la care Real Design Trust era acționară. În ce privește contractele cu Primăria Capitalei, atît firma, cît și numele administratorului Scumpu apar în dosarul lui Mădălin Dumitru, fostul șef al Direcției Infrastructură a Primăriei București, personaj care a fost pus sub acuzare pentru luare de mită (un BMW X6 și un vas de WC, printre altele).

Curtea de Conturi: Spitalul din Voluntari, prejudiciu de peste 2.500.000 lei! Primăria a favorizat firma

Abateri generatoare de prejudicii şi multiple deficienţe, atât în ce privește modul de atribuire și derulare a contractului de lucrări încheiat cu SC REAL DESIGN TRUST SRL pentru realizarea obiectivului de investiții ”Construire Policlinică în orașul Voluntari”, cât și în ce privește decontarea situaţiilor de lucrări emise de antreprenorul general. Dintre ele:

·         atribuirea contractului de lucrări în favoarea SC REAL DESIGN TRUST SRL, în condiţiile în care, la momentul analizării ofertelor, Comisia de evaluare deținea indicii clare (facturi fiscale) cu privire la supraevaluarea (de către ofertant) prețurilor de aprovizionare (de la furnizorii săi tradiționali) a materialelor de bază cele mai reprezentative (cu pondere semnificativă în formarea prețului final) ce urmau a fi puse în operă;

·         prezentarea ofertelor financiare s-a făcut eronat, pe formularele C1-C10 precizate în OMLPAT nr. 1014/2001 (abrogat încă din anul 2006), și nu pe formularele F1-F6 prevăzute de OMDLPL nr. 863/2008 (în vigoare).

·         nerespectarea clauzelor contractuale privind:   obligaţia antreprenorului de a încheia contracte cu subcontractanţii desemnaţi, în aceleaşi condiţii în care acesta a semnat contractul. Auditul a constatat că antreprenorul a perfectat, în fapt, contracte de subantrepriză cu 25 contractanți și nu cu 4 așa cum a anunțat beneficiarul – pentru un volum al lucrărilor de 60,99% din valoarea devizului general achitat de către entitate; Astfel, din analiza unui eşantion de doar 3 din cele 25 contracte de subantrepriză a reieşit că antreprenorul SC REAL DESIGN TRUST SRL a facturat, în baza situaţiilor de lucrări prezentate la decontare autorităţii contractante, sume cu mult mai mari decât cele real cuvenite (pe care le-a achitat, la rândul său subcontractanţilor) reţinând pentru sine, fără niciun efort, o sumă, în valoare estimată de 1.684.438,17 lei;

REAL DESIGN TRUST SRL a mai încercat să-și adjudece, fără succes, lucrările la unitate de Primiri Urgențe a  Spitalului din Gorj și reabilitarea Pieței din Piatra Neamț.

Piața Mihai Viteazul se află în aria de protecție a Mitropoliei și a ruinelor vechii Mitropolii a Târgoviștei. Primăria vrea să amenajeze un spațiu de 3500 de metri pătrați, ca zonă pietonală cu plăci de granit. Conform proiectului vor fi amplasate bănci din granit sau lemn, rastele pentru biciclete, cișmele cu apă, jardiniere și pergole. Municipalitatea dorește și o soluție tehnică pentru un iluminat public ieftin și eficient. Se va reface și fântâna arteziană, care va avea un joc vertical de apă și lumină, dar și soclul statuii ecvestre a domnitorului Mihai Viteazul.

Conform contractului, târgoviștenii se vor bucura de Piață în aprilie 2017. Termen imposibil în situația de față.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

: 4 ganduri despre “TÂRGOVIȘTE: Ce băieți deștepți (NU) lucrează în Piața Mihai Viteazul!

 • 27 august 2016 at 6:07
  Permalink

  felicitări pentru articolul atît de documentat! o rara avis. 🙂
  io mă declar mulțumit că iar “trăim vremuri de împliniri mărețe”.
  tot înainte, tovarăși!
  și nu uitați, nu vă lăsați, mancurți și masochiști, PSD-ul să-l votați! 🙁

  Reply
 • 27 august 2016 at 5:05
  Permalink

  În mod normal, chestia asta ar trebui discutată și rezolvată în Consiliul Local.
  Ce fac mamelucii ăia la ședințe, ce discută, că-n campania electorală erau foarte viteji ?…
  Un mare fâs chestia cu reabilitarea/reconstrucția ruinelor Curții Domnești, ori a centurii rutiere ocolitoare a Târgoviștei, acum un mare fâs și cu reabilitarea acestei piețe obosite. Ce fel de contracte sunt capabili să încheie juriștii primăriei, de nimeni nu dă socoteală pentru rateurile astea jenante ? Oameni de nimic, asta-i realitatea.

  Reply
 • 26 august 2016 at 16:19
  Permalink

  Cum sa lucreze saraca firma cand nici domnul primar si nici domnul viceprimar nu sunt in tara sa le dea “indicatii pretioase” cu mana stanga sau cu mana dreapta. Cand am vazut gardul ala sanatos am zis- uauu! ce organizare de santier serioasa. Cand am vazut reclamele m-am linistit. era suportul pentru o mica afacere. Cine ia banii pentru reclamele afisate !!?? Primaria sau constructorul ??!! Daca ii ia constructorul , acesta plateste taxa locala pentru afisaj reclame ??!! Asa, ca orice carcotas batran vreau sa stiu “unde sunt banii nostri”. Constructorul va lucra la iarna ca mai sunt si sporuri si motive de amanare (daca e vreme rea)si doamne fereste dupa deconteaza cat de mult accepta primaria sa nu dea faliment. Primaria targoviste are experienta in domeniu. oricum la iarna primarul “nemaiinfratindu-se” prin Spania va putea sa faca poze in Piata Mihai Viteazu explicanu-le italienilor cum se monteaza “granitul” sub 0 grade si pe sub zapada (speram).

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro