Delegaţie a CJD Dâmboviţa într-unul din paradisurile chinezeşti: Nanning – Oraşul Verde

Adrian Dumitru, vicepreşedinte CJD, consilierii Ioan Hermenean, Luminiţa Olaru, Florin Antoniu şi traducătorul Constantin Sava se vor afla în perioada 25 – 31 ianuarie 2016 într-o delegaţie la Nanning capitala proxinciei chinezeşti Guangxi pentru a semna “Înţelegerea de cooperare între judeţul Dâmboviţa  şi provincia Guangxi din China”. Nu se ştie la acest moment în ce va consta cooperarea. Dâmboviţa are colaborări şi înfrăţiri şi cu provincii din Portugalia sau Italia, de pe urma cărora judeţul s-a ales în principal cu… delegaţii.

Dacă cooperarea cu Nanning ne va aduce beneficii, vom  vedea. Pentru cei care privesc peiorativ China, prin prisma chinezismelor care ajung în România, iată câteva informaţii despre Nanning. Oraşul este situat în apropierea graniţei cu Viteman. Are cea mai înaltă clădire din sud – estul Chinei –  Diwang Comert International Center. Nanning nu este însă recunoscut pentru clădii, ci pentru  peisajul luxuriant tropical, fiind recunoscut drept unul dintre cele mai verzi oraşe din China.

Autorităţile au implementat recent un plan de înfrumuşeţare a oraşului din care Dâmboviţa se poate inspira cu succes. A fost redus drastic numărul de furnizori de produse alimentare pe stradă şi a buticarilor, ceea ce a dus la scăderea cantităţii de gunoi din oraş. Pe străzile aglomerate a fost limitată parcarea automobilelor.

Printre atracţiile oraşului, recunoscute la nivel mondial sunt  Parcul Poporului, care include White Dragon Lake, un fort deal și o grădină botanică sau Muzeul Guangxi cu sute de artefacte importante ale populațiilor indigene din regiune.

1 2 3 4 5 6 parc china


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Un gand despre “Delegaţie a CJD Dâmboviţa într-unul din paradisurile chinezeşti: Nanning – Oraşul Verde

  • 29 decembrie 2015 at 21:16
    Permalink

    Nu se ştie în ce va consta cooperarea? Au facut um proiect ce a fost aprobat si de pe urma caruia au fost scosi bani de la buget, sau pleaca mititeii cu bani in propriile buzunare? Si cum se face ca pleaca exact in perioada sarbatorilor anului nou chinezesc cand in China nu lucreaza nimeni? Sper ca maimuta de foc sa le vina de hac si sa-i dea pe acesti hot cat mai repede pe mana DNA!

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro