Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3705
18-1-2022

De Ziua Sfinxului, CJD câștigă disputa teritorială cu Prahova, începută în urma cu 22 de ani

Consiliul Județean Dâmbovița se judecă cu instituția similară din Prahova, pentru o suprafață din Parcul Național Bucegi pe care se află Sfinxul, dar și Babele

Consiliul Județean Dâmbovița a câștigat în primă instanță procesul cu Consiliul Județean Prahova, care dorește că aproximativ 2000 de hectare din Parcul Natural Bucegi să revină orașului Bușteni. Pe teritoriul disputat se află monumentele naturale Sfinxul și Babele. Un act de delimitare întocmit în anii 1970, semnat de oficiile de cadastru din Dâmboviţa, Prahova, Braşov şi Argeş, care atestă că cele două monumente ale naturii sunt pe teritoriul judeţului Dâmboviţa.

Mă bucur să le transmit dâmbovițenilor că joi, 25 noiembrie, Consiliul Județean Dâmbovița a avut câștig de cauză în procesul cu județul Prahova, vecinii noștri susținând că atât Sfinxul, cât și Babele se află pe teritoriul lor.

Deși sentința de joi nu este definitivă, toate instanțele, altele decât cele din Prahova, au spus că cele două monumente sunt ale județului nostru, iar eu mă voi asigura că Sfinxul și Babele vor rămâne pe teritoriului județului nostru.”  a anunțat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

În fiecare an, pe 28 noiembrie, sute de persoane urcă la Sfinx în această zi, considerând  că atunci au loc fenomene paranormale, culminând cu o piramidă energetică. Există şi diferite teorii care consideră Bucegii cu Sfinxul, muntele sacru al dacilor, Kogaion-ul, iar peştera din apropiere ar fi peştera în care s-a retras Zamolxe, marele preot al strămoşilor noştri. Aceştia ar fi putut practica ritualuri iniţiatice sau chiar sacrificii chiar la poalele Sfinxului. Se spune că cei care ajung cu sufletul curat în preajma lui pleacă încărcaţi cu energie.

Distribuie:

hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media