Culmea administrației! La Pucioasa o școală este distrusă în timpul reabilitării – FOTO

     Acum șase zile elevii de la Școala Gimnazială “Elena Donici Catacuzino” din Pucioasa, ar fi trebuit să se mute în localul școlii extins și reabilitat cu bani europeni. Din păcate, Şcoala “Elena Donici Catacuzino” exact arată ca în fotografiile care ilustrează acest articol, făcute publice de Asociaţia de Părinţi a Şcolii, revoltaţi că autorităţile şi constructorul îşi bat joc de ei şi copii lor.

scoala dondici pucioasa8 scoala dondici pucioasa9 scoala dondici pucioasa10

     Conform caietului de sarcini, contractul prevede lucrări de modernizare și extindere la Școala nr 4 “Elena Donici Cantacuzino”, din strada Republicii nr. 123, oraș Pucioasa, județul Dâmbovița.

Categorii de lucrări:

1)Reabilitare școală existentă: arhitectură, instalații termice, instalații sanitare, instalații electrice

2)Mansardare școală: structură mansardă, arhitectură, instalații termice, instalații sanitare, instalații electrice, instalații paratrasnet+rețele, instalații termice în CT, extindere centrală termică (CT), utilaje și echipamente tehnologice, dotări,

3)Rețele utilități: rețele apă și hidranți.

Valoarea minimă a intervalului reprezintă valoarea estimată a prezentei proceduri (în funcție de care se vor elabora și evalua ofertele), iar valoarea maximă reprezintă valoarea estimată ce conține și valoarea posibilelor suplimentări.

Valoarea estimată a lucrărilor, fără cheltuieli diverse și neprevăzute: 1.443.676,00 lei, fără TVA. Cheltuielile diverse și neprevăzute: 92.506,00 lei, fara TVA, reprezentând un procent de 6,4%. Valoarea estimată a lucrărilor, inclusiv cheltuieli diverse și neprevăzute: 1.536.182,00 lei, fără TVA, calculată astfel: Rețele utilități: 14.252,00; Construcții și instalații: 1.388.324,00; Utilaje și echipamente: 41.100,00; Cheltuieli diverse și neprevăzute: 92.506,00 lei.

scoala dondici pucioasa7 - Copy scoala dondici pucioasa - Copy

scoala dondici pucioasa1 - Copy

     Lucrările, însă, au deteriorat iremediabil localul școli. În buza iernii, firma din … Caracal, care execută lucrările de reabilitare, a scos acoperișul. Astfel că toate precipitațiile au căzut direct peste sălile de clasă. În paralel, în lipsa acoperișului, firma a început reabilitarea termică a clădirii, lucrare inutilă și păguboasă. Apa a intrat între polistirean si construcție, iar în primăvară a apărut mucegaiul.

scoala dondici pucioasa2 - Copy scoala dondici pucioasa3 - Copy scoala dondici pucioasa4 - Copy scoala dondici pucioasa5 - Copy scoala dondici pucioasa6 - Copy

     Conform contractului despre care vă vorbeam mai sus, localul vechi al școlii nu face obiectul unei reabilitări interioare sau a dotărilor, acestea fiind prinse doar pentru noua mansardă. În aceste condiții, pentru a reface spațiile deteriorate șia înlocui mobilierul care astăzi este umflat și mucegăit, la fel ca și parchetul din sala de sport, este nevoie de alt proiect, altă finanțare, altă poveste. Într-o discuție  cu primarul orașului Pucioasa de la începutul acestui an, acesta spunea chiar că poate e mai bine ca s-a distrus pentru că tot era veche școala, iar acum există un pretext pentru a reface și interiorul. Acest lucru rezumă destul de clar grija primăriei localității pentru patrimoniul local. Tipul neglijent de a  lucra se reflectă și în documentele publice. Conform programului anual al achizițiilor publice pentru modernizarea școlii, în hârtiile primăriei apare ca procedura a fost finalizată cu 9 luni înainte ca ea să înceapă.

 achizitii pucioasa

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Un gand despre “Culmea administrației! La Pucioasa o școală este distrusă în timpul reabilitării – FOTO

  • 26 mai 2015 at 16:28
    Permalink

    ASA ESTE IN PUCIOASA DIN 1989 PANA ACUM CA IN TOATA TARA ,, AICI SAU PERIDAT NUMAI DISTRUGATORI SI HOTI SI NIMENI NU A FOST TRAS LA RASPUNDERE ,,,,, ACUM PRIMARUL BADAU A CONTINUAT JAFUL INCEPUT DE FOSTUL PRIMAR SIMION SI ,,,APA TRECE PIETRLE RAMAN SAU CAINII LATRA DAR URSUL TRECE !!!!!

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro