CORNEȘTI: Muncitorii și elevii fac naveta prin râu pentru că nu există pod

Disperare printre localnicii din comuna dâmbovițeană Cornești. Cei care locuiesc în satul Cristeasca spun că sunt nevoiți să facă zilnic naveta prin râul Cricovul Dulce pentru a ajunge la cel mai apropiat mijloc de transport.

Aceasta este povara pe care trebuie să o ducă zilnic navetiștii care pornesc la lucru, dar și elevii care trebuie să ajungă la liceu în Ploiești, cea mai apropiată unitate de învățământ de tip liceal. Puntea care făcea legătura dintre localitățile Cristeasca și Brătești a fost distrusă și de peste 10 ani oamenii așteaptă ca primarul PSD-ist, Șerban Vasile, care ocupă fotoliul de 16 ani, să le facă o altă punte sau un pod. Edilul candidează din nou pentru fotoliul de primar și n-ar fi exclus ca să promită din nou pod. Calvarul pare că nu mai are sfârșit pentru acești bieți oameni. Zilnic se face coadă pe malul râului și după ce se descalță, o iau prin apă până la malul celălalt. O soluție pentru a evita pericolul este să ocolească 15 km.

În zonă, la insistențele oamenilor, au fost aduse mai multe tuburi care ar fi trebuit să fie montate tocmai pentru a crea o cale de acces și a dirija apa, numai că acestea au rămas suspendate pe un mal, iar unele au fost acoperite de apă.

cornesti1

Oamenii se tem pentru viața lor, dar spun că nu au ce să facă. Apele învolburate au luat câteva vieți pânăcornesti acum. Tanti Victoria și-a pierdut soțul în urmă cu câțiva ani tocmai când traversau amândoi râul Cricovul Dulce. Se întorceau de la fată din localitatea vecină și omul ei a fost luat de ape.

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro