În cursul lunii martie 2016, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi cea a municipiului Bucureşti au desfăsurat activităţi de control în unităţi din industria agroalimentară pe domenii de activitate diverse, precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume și fructe. Controlul unităţilor a vizat în principal aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii.
În urma celor 9.062 de controale, au fost aplicate 140 de avertismente şi 132 de amenzi contravenţionale în valoare de 181.100 de lei. Dâmbovița ocupă de departe locul I în ceea ce privește cuantumul amenzilor aplicate. În total, în județul nostru s-au aplicat amenzi în valoare de 34 300 de lei, adică 18% din total amenzilor la nivel național.