Dâmbovița, locul I pe țară la amenzi în industria agroalimentară! Vezi problemele

În cursul lunii martie 2016, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi cea a municipiului Bucureşti au desfăsurat activităţi de control în unităţi din industria agroalimentară pe domenii de activitate diverse, precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume și fructe. Controlul unităţilor a vizat în principal aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii.

În  urma celor 9.062 de controale,  au fost aplicate 140 de avertismente şi 132 de amenzi contravenţionale în valoare de 181.100 de lei. Dâmbovița ocupă de departe locul I în ceea ce privește cuantumul amenzilor aplicate. În total, în județul nostru s-au aplicat amenzi în valoare de 34 300 de lei, adică 18% din total amenzilor la nivel național.

Iată ce nereguli au găsit inspectorii:  neîntreţinere spaţii, ustensile, depozitare necorespunzătoare, manipulare neigienică aluat, prezenţa gândaci, deficienţe de asigurare trasabilitate, etichetare necorespunzătoare, lipsă înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor.
În privința amentilor Dâmbovița este urmată de Ilfov – 23 000 de lei, Mureș – 13 000 de lei și București 11 600 de lei.

Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro